News Ticker

Hulp TV van RTL 4 levert het NRC steeds meer horrorcases op

testbeeld

Zoals we eerder hebben bericht over de RTL 4 hulpprogramma’s en het onderzoek van het NRC over hoe het echt toegaat tijdens deze hulpprogramma’s en de kandidaten blijkt dat het NRC steeds meer horrocases binnen krijgt. De Hulp TV is niet gericht op echte hulp, schijnt.

Veel nieuwe tips

NRC-journalist Lineke Nieber heeft al veel nieuwe tips binnengekregen over de hulphorror bij RTL 4. Dat heeft ze gezegd in een interview met Radio 1. Nieber publiceerde deze week in haar krant een drieluik over de wantoestanden op de hulpafdeling bij RTL 4. Ze schreef over wat er gebeurt achter de schermen bij de programma’s Een Nieuw Begin, Geef Mij Nu Je Angst en Herrie in de Keuken. “Ik krijg héél, héél veel reacties. Ook veel nieuwe verhalen“, reageert de journaliste van de krant.

Afgehaakte hulpverleners

Of ze het drieluik aan gaat vullen in dezelfde vorm, weet Nieber nog niet. “Ik wil voorkomen dat ik opnieuw hetzelfde verhaal ga maken, maar er zijn nog genoeg vragen en er melden zich ook hulpverleners die zeggen dat zij in een vergevorderd stadium hebben gezeten met tv-makers, maar afgehaakt zijn. Dat vind ik ook heel interessant.”

Politiek bemoeit zich ermee

Nieber heeft veel losgemaakt met haar artikel. In drie dagen tijd heeft het imago van hulpzender RTL 4 een flinke deuk opgelopen. De twijfels over de integriteit van de zender zijn zó erg, dat zelfs politiek Den Haag zich ermee bemoeit.

Kees Verhoeven van D66 gaat maandag vragen stellen. “Het gaat erom dat er kritisch naar die programma’s gekeken wordt en dat er ingegrepen wordt als er dingen gebeuren met de deelnemers aan die programma’s. We hebben al een toezichthouder, het Commissariaat voor de Media houdt namelijk toezicht op de omroepen, alleen die schijnen niet te kunnen ingrijpen omdat RTL in Luxemburg gevestigd is en daar een licentie heeft. Dat is de reden dat we maandag aan de staatssecretaris gaan vragen om wel te kijken naar dit fenomeen.”

“Ik denk dat het heel goed is dat als er mensen zijn die meedoen aan een tv-programma en geconfronteerd worden met koppelverkoop en wurgcontracten, als er kwetsbare mensen in kwetsbare posities tot dingen worden aangezet waar ze later spijt van krijgen, dan lijkt dat me niet iets wat wenselijk is. Daar zullen we wel wat mee moeten doen.”

Hebt u wel eens deze hulpprogramma’s gezien en wat vindt u van het onderzoek van het NRC?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: THCganja via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1