News Ticker

Hongersnood: vluchten is onmogelijk!

hongersnood

Merkel zegt steeds “Wir schaffen das!” als het om de opvang gaat van vluchtelingen uit met name oorlogsgebieden. Opvangen van vluchtelingen in doodsnood blijft altijd belangrijk, maar waarom lezen we nooit iets over het opvangen van mensen in doodsnood, die niet kunnen vluchten?

Het bericht hieronder lezen we maar al te vaak met de oproep om geld te storten op een gironummer of banknummer van een hulporganisatie:

El Niño veroorzaakt extreme droogte in veel Afrikaanse landen. Als we niets doen dreigt er hongersnood voor 42 miljoen mensen in onder andere Zambia, Namibië, Somalië, Ethiopië en Malawi. Zij hebben dringend noodhulp nodig, zoals voedsel, water en medicijnen.

Geef nu op giro 7244 (IBAN-nr NL19INGB0000007244) t.n.v. het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag of op NL08 INGB 0000 0005 55 (7 nullen, 555), t.n.v. Samenwerkende Hulporganisaties, Den Haag.

Hulp bij hongersnood is altijd afhankelijk van giften en niet van gecoördineerde en effectieve hulp vanuit de politiek en geeft onbalans in de manier waarop we omgaan met mensen in doodsnood!

Onbalans

Miljoenen mensen in Afrika zijn in doodsnood, omdat ze geen eten en geen drinken hebben. Zij kunnen echter niet vluchten. Ze zijn te zwak en ze hebben de middelen niet om te vluchten. Omdat politici als Merkel zich alleen richten op oorlogsvluchtelingen, die wel kunnen reizen en niet op miljoenen mensen, die dood gaan van de honger is er een enorme onbalans in het omgaan met mensen in de wereld, die in doodsnood zijn. Waarom is dit?

Merkel weet dat in Europa een grijze golf is ontstaan en heeft behoefte nodig aan werkkrachten. Volgens de laatste berichten hebben echter meer dan een miljoen vluchtelingen in Duitsland een bijstandsuitkering. Daarnaast zijn er grote problemen ontstaan tussen de bevolking en een deel van de vluchtelingen, die zich niet aan de Duitse normen en waarden houden, aangezien ze graag hun “eigen normen en waarden” hanteren. Merkel’s plannen lopen niet echt soepel. Dat gaat Merkel haar baan kosten.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Dood gaan door oorlog of door honger geeft hetzelfde resultaat

Helaas is voor politici het eigen belang het belangrijkst. Het klinkt nobel om vluchtelingen uit een oorlogsgebied op te vangen. Dat ze een daar een bepaalde economische reden voor hebben, staat niet op de voorpagina’s. Wat heel onnobel is en voor onbalans in het omgaan met mensen in doodsnood zorgt, is dat 42 miljoen hongerende mensen in Afrika niet economisch bruikbaar zijn voor politici als Merkel en gewoon aan hun lot worden overgelaten.

Het woord economie kunnen we beter gaan schrijven als Econo-Me. “Me first” is helaas de prioriteit van de huidige politici waar het om menselijkheid gaat.

Wat vindt u van de term “Econo-Me” en van de onbalans in het omgaan van mensen in doodsnood in de wereld?

Auteur: Frank Scheers

Photo credit: Giro555 via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1