News Ticker

Hoe krijgt u de beste scheerbeurt?

scheren

Mannelijke uiterlijke verzorging heeft onder andere met scheren te maken, maar ook met het verzorgen van een eventuele baard. Een verzorgd uiterlijk is altijd prettig en hieronder worden enkel tips gegeven over hoe je het beste kunt omgaan met het scheren of het verzorgen van de baard.

1. Trimmen

Hebt u een baard langer dan ‘0’ op uw tondeuse, trim uw baard dan eerst. Als u geen tondeuse hebt, dan wordt aangeraden om deze aan te schaffen, want een goede tondeuze is een prima investering. U kunt de tondeuze gebruiken om uw baard om de paar dagen te trimmen en rond uw oren te scheren. Indien u het perfect wilt hebben, dan kunt u uw kapper bezoeken en hem het werk laten doen.

2. Schoonmaken & warmte

Reinig uw gezicht met warm water, want dat opent uw poriën en het bereid uw huid voor, waardoor u een gladder scheerresultaat zult krijgen.

Old-school kappers, die u op de juiste manier scheren, maken uw gezicht altijd warm met een hete handdoek. Als u zich thuis aan het scheren bent, kunt u overwegen om u zich te scheren tijdens of onmiddellijk na een warme douche.

3. Schuim

Start voor het scheren met het aanbrengen van het scheerschuim. Dit kan via uw handen of via een scheerborstel. Laat vervolgens het schuim inwerken in uw huid tijdens een minuut of twee.

Masseren van de huid met het scheerschuim activeert de spier genaamd erector pili, die duwt het haar omhoog. Het werk net zoiets als kippenvel. Dit vormt ook huidonthardings oliën onder de huid. Wat je wilt is dat het haar wordt verzacht en omhoog geduwd, zodat het baardhaar in één snelle beweging afgesneden kan worden.

4. Gebruik een scherp scheermes

Indien mogelijk dient u altijd een scherp scheermes te gebruiken. Een bot scheermes trekt uw baardharen eruit en dat is onprettig. Zorg dat u altijd extra scheermesjes in huis hebt.

5. Scheren

Scheer altijd tegen de richting waarin uw haar groeit, voordat u zich bezig gaat houden met de grappige scheerbewegingen rond het gebied van de king. Voor de meeste mensen betekent dat van omhoog-naar-omlaag boven de kin, en van omlaag-naar-omhoog onder de kin. Als u een losse huid hebt, gebruik dan uw andere hand om uw huid strak te trekken.

6. Tegen de groeirichting opnieuw

Nadat u zich goed hebt geschoren, gaat u zich nog een keer extra tegen de groeirichting in scheren. Als u een gevoelige huid hebt, dan is het wellicht handig om een nieuw dun laagje scheerschuim opnieuw toe te passen alvorens in te gaan tegen de groeirichting. Uw huid wordt dan echt glad. Voel met uw hand op uw gezicht en zoek naar ruwe gebieden, die u misschien gemist hebt. Vervolgens scheert u zich daar nogmaals totdat het helemaal glad is.

7. Hantering bakkebaarden

De meeste mannen willen hun bakkebaard net onder het middelpunt van het oor. Dit is eenvoudig te realiseren met de tondeuze of met het scheermes.

8. Spoel met lauw water

Spoel uw gezicht af met lauw warm water en maak uw huid droog met een schone zachte handdoek.

9. Hydrateren

U kunt aftershave gebruiken of vochtinbrengende crème aanbrengen. Dat zal een groot verschil geven met betrekking tot het jong en gezond houden van uw huid op de langere termijn.

10. Na het scheren

Na het scheren is het een goed idee om uw scheermes schoon te maken en te drogen. Het is belangrijk om uw scheermes goed te onderhouden, zodat het scheermes altijd het beste resultaat kan geven.

Photo credit: scottfeldstein / Foter / CC BY

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1