News Ticker

Hoe ga je om met de nieuwe ziekte infobesitas?

smartphone2

Vraagje. Leest u graag het nieuws in de krant, op uw tablet of op uw mobieltje? De smartphone van Lips ligt sinds het kijken naar Zembla gisteravond onaangeraakt op het nachtkastje. Het ging over een nieuwe ziekte: infobesitas.

Dat is als u verslaafd bent aan de berg informatie die dagelijks op u afkomt. U kent ze wel, die mensen die naast u in de tram, in de kroeg of lopend op straat voorovergebogen naar hun mobieltje staren. En dat gaat voor sommigen verder dan de hele dag twitteren en facebooken.

Dataseksuelen streven naar zelfkennis door getallen. De dataseksuelen die voorbijkwamen in de documentaire hielden van alles bij met hun smartphone: slaap, humeur, voedsel, welke liedjes ze hadden geluisterd en zelfs hun menstruatieperiode. Een dataseksueel maakte ook jaarverslagen over zichzelf. ‘Ik at vooral dieren met vinnen.’ Ineens lijken cyborgs geen ding van de verre toekomst meer.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: parool.nl

Photo credit: stimpsonjake / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1