News Ticker

HKH Prinses Isabelle:” Afrikaanse Kunst is mijn grote passie!”

isabelleslider

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Isabelle Sobhuza de Kaufmann Yapo van de Dynastie Dlaminini Sobhuza heeft een belangrijke missie en dat is het promoten van Afrikaanse Kunst. Een belangrijke reden daarvoor is dat ze van kunst houdt, haar familie uit Afrika komt en Afrikaanse Kunst ondergewaardeerd wordt. We spraken haar onlangs in het Pulitzer Hotel in Amsterdam over haar belangrijke missie inzake Afrikaanse Kunst.

Koning Sobhuza ll van Swaziland

Haar grootvader was Koning Sobhuza II van Swaziland dat tussen Zuid-Afrika en Mozambique gesitueerd is. Tussen 1921 en 1968 was haar grootvader de opperste leider van Swaziland tijdens de periode dat Groot Brittannië Swaziland onder beheer had. In 1968 werd Swaziland onafhankelijk en werd haar grootvader gekroond tot koning van Swaziland. Hij was koning van Swaziland tot aan zijn dood in 1982. Overigens is de naam Swaziland onlangs omgezet naar Kingdom of Eswantini.

Prinses Isabelle is getrouwd en ze is moeder van drie prachtige kinderen. Ze is onafhankelijk en heel actief op het gebied van het verzorgen van exclusieve trouwerijen, bijzondere dinners en speciale events in haar indrukwekkende Château de Marcilloles en nu is ze bezig met het realiseren van één van haar passies: de fusie en het combineren van kunst en mode in een verfijnde sfeer.

Voorliefde voor de Afrikaanse kunst

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Isabelle vindt het van het grootste belang om de Afrikaanse kunst te promoten, omdat het gaat om het erfgoed en de cultuur van haar voorouders. Daarnaast gaat het natuurlijk om de Afrikaanse cultuur en de impact die het heeft gehad in de westerse wereld. Het is daarom dat HKH Prinses Isabelle heeft besloten om zich als manager van kunstenaars in te spannen en dan in het bijzonder voor Afrikaanse kunstenaars.

HKH Prinses Isabelle: “Kunst van Afrikaanse kunstenaars is prachtig en vaak ondergewaardeerd. In Westerse kunstgalleries kom je weinig tot geen Afrikaanse kunstwerken tegen en daar wil ik wat aan gaan doen. Mijn doel is om de kunst van Afrikaanse kunstenaars in the spotlight te krijgen op het internationale kunstpodium waar ze ook thuis horen. Ik wil dat realiseren.

Samir Zarour

De eerste artiest waar ze trots is om te vertegenwoordigen is Samir Zarour. Hij is een kunstschilder uit Libanon en zijn thuisbasis is de Ivoorkust waar hij geboren is. De heer Zarour is erkend in Afrika en zijn schilderijen dienen ook in de westerse landen alle aandacht te krijgen. HKH Prinses Isabelle heeft de taak op zich genomen om zijn werken te verzamelen, een lijst van hen op te stellen, ze te beschrijven, ze te begrijpen, ze te kennen en ze te verkopen op internationaal niveau.

HKH Prinses Isabelle: “Bij Samir Zarour denk ik aan scheppen, kennis en wijsheid, maar ook mijn jeugd en het enthousiasme. Samir is voor mij, door middel van zijn verhalen, zijn reis, zijn gedrevenheid en zijn optimisme een echte mentor. Het is een waar model van inspiratie. Zijn kunst is figuratief, surrealistisch en romantisch. Echt heel bijzonder en daarom dient hij meer aandacht te krijgen buiten Afrika waar hij al heel bekend is. Mijn favoriete werk van Samir is dat van Jezus, want dit werk heeft een bijzondere geschiedenis. Samir had op een dag een droom van 2 engelen die bij hem kwamen om hem het gezicht van Jezus te beschrijven. Nadat hij uit zijn droom ontwaakte, schilderde hij dit portret terug denkend aan zijn droom en hij is erin geslaagd om de verrezen Jezus zonder een spoor van bloed op zijn gezicht te schilderen. Er zijn veel schilders die Jezus hebben geschilderd, maar succes is niet weggelegd voor alle kunstenaars. Daarbij heeft elke kunstenaar zijn of haar eigen stijl. Het mooiste is als je de naam van de artiest kunt combineren met een kunstwerk, zonder de handtekening te hebben gezien op het kunstwerk. Dan weet je zeker dat je de hand van de kunstenaar kunt herkennen.

Cannes

HKH Prinses Isabelle heeft, naast haar prachtige Château de Marcilloles , Cannes uitgekozen om te resideren om van daaruit haar doelstelling om de Afrikaanse Kunst wereldwijd onder de aandacht te brengen te bewerkstelligen. Ze is met diverse plannen bezig om kunst evenementen op te zetten in en om Cannes en aangezien HKH Prinses Isabelle een enorm netwerk heeft met invloedrijke mensen kan het niet anders zijn dat de Afrikaanse Kunst de erkenning krijgt die het wereldwijd verdient.

Photo credit: Amsterdam Today

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

 

 

 

 

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1