News Ticker

Groeiend aantal aanvragen Amsterdamse kantoren na Brexit

brexitamsterdam

Online kantoorruimte bemiddelaar Flexas.nl en kantoorcommunity WeWork zien sinds Brexit het aantal aanvragen vanuit internationale organisaties uit Engeland stijgen. Na Brexit is de interesse vanuit de UK met ruim 600% gestegen. Een drastische toename die onder andere door een vernieuwde focus op kantoren in de UK tot stand gekomen is.

Marcel de Groot, eigenaar van Flexas.nl over deze ontwikkeling: “Toen het definitieve nieuws naar buiten kwam dat de meerderheid van de Britten had gestemd vóór vertrek uit de Europese Unie hebben we wel serieus rekening gehouden met de gevolgen voor de Nederlandse kantorenmarkt, en dan met name in Amsterdam. Maar dat er zo een enorme stijging zou komen hadden we niet verwacht”.

De online kantoorruimte bemiddelaar heeft sinds Brexit al diverse internationale bedrijven geholpen bij het vinden van een kantoor in Amsterdam. Veel van deze bedrijven heeft huisvesting gevonden bij WeWork in de Nederlandse hoofdstad. Dit internationale kantorenconcept ziet ook de interesse vanuit Engeland toenemen. WeWork is ideaal voor bedrijven uit Engeland, dit vanwege het internationale karakter van zowel het management als de huurders.

Grote kranten als de New York Times (James B. Stewart) voorspelden het weken geleden al. Amsterdam zou wel eens de meest begeerde locatie kunnen worden voor top bedrijven uit de UK. De verwachting is echter wel dat de grote bedrijven hier toch minimaal vijf tot tien jaar over zullen doen. Deze bedrijven hebben langlopende huurovereenkomsten en een aanzienlijke hoeveelheid werknemers die in de UK wonen. Een verhuizing van organisaties met duizenden werknemers heeft daarom grote impact en dient zorgvuldig te gebeuren.

Op dit moment zijn het vooral kleinere en meer flexibele organisaties zijn die snel na Brexit hun kans zien om te verkassen naar Amsterdam. Voor deze bedrijven is het veel eenvoudiger om “terug naar de EU” te verhuizen.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: gosubmit via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1