News Ticker

Groei vraag Juridisch Loket

jl
Het Juridisch Loket ziet het aantal juridische vragen in het eerste kwartaal van 2016 weer stijgen. Sinds 2014 kon de stichting steeds minder klanten helpen door het teruglopende budget. Na verruiming van de subsidie heeft het Juridisch Loket weer de capaciteit om meer mensen vooruit te helpen met hun juridische vraag.

Na een langdurige vacaturestop kon het Juridisch Loket halverwege 2015 starten met het aannemen van extra personeel. Dit wordt ingezet om de toegankelijkheid van de dienstverlening weer te vergroten. Algemeen directeur Jan Albert Waal: “De effecten van het aannemen van extra personeel is in de jaarcijfers van 2015 nog niet terug te zien. Sinds januari 2016 zien we echter een groei van 3% in het aantal vragen dat we beantwoorden. We verwachten dat deze stijgende trend zich in 2016 zal voortzetten.”

Het Juridisch Loket, waar iedereen terecht kan met een juridische vraag, was de afgelopen twee jaar genoodzaakt om een aantal ingrijpende maatregelen te nemen. Zo werden de balies gesloten, was er een vacaturestop en werd de doelgroep beperkt. Het Juridisch Loket werd minder goed bereikbaar en het aantal klantcontacten nam af. Toch lukte het om in 2015 700.000 klantcontacten te realiseren.

Door interventies van de Tweede Kamer kreeg het Juridisch Loket een ruimer budget, waardoor de maatregelen gedeeltelijk weer konden worden teruggedraaid. Jan Albert Waal: “Het aantal juridische problemen in onze samenleving blijft omvangrijk. Het Juridisch Loket is al jaren een belangrijke, onafhankelijke voorziening waar rechtzoekenden terecht kunnen voor een gratis antwoord op hun vraag. We zijn blij dat we de balies weer konden openen en we weer meer mensen kunnen helpen.”

http://www.juridischloket.nl

Over het Juridisch Loket
Het Juridisch Loket helpt bij juridische vragen en richt zich daarbij op burgers met lagere inkomens en weinig vermogen. De 250 juristen geven gratis informatie en advies. Onze klanten kunnen het Juridisch Loket bellen (0900-8020 Euro 0,25 p/m) of www.juridischloket.nl raadplegen.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: mystic_mabel via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1