News Ticker

Gordon’s 2e Blushing komt in Amsterdam

gordon

Gordon heeft vorig jaar een prachtige zaak in Blaricum opgezet met de naam Blushing. In een voormalig bankgebouw in het centrum van Blaricum dat hij flink heeft verbouwd, is hij een bedrijf gestart dat gericht is op een gezondheidsconcept.

blushing2      blushing

Al het eten, de koffie en de andere dranken zijn gericht op gezondheid.

Op de website zeggen ze hier zelf over:

Op zijn vele reizen naar het buitenland ontwikkelde de flamboyante Amsterdammer een voorliefde voor een gezonde levensstijl. In zijn eeuwige strijd tegen de overtollige kilo’s viel hem op dat juist op vliegvelden, in grote steden en andere trendy hot spots er zo weinig gezond voedsel te verkrijgen was. Veel producten zijn overladen met koolhydraten, vet, E-nummers en geraffineerde suikers. De zelf aan diabetes lijdende Gordon zag vaak met lede ogen aan hoe ongezond het publiek wordt bediend. Er was en ís heel vaak geen alternatief waardoor de consument als het ware gedwongen wordt om ongezonde voeding tot zich te nemen.

Met zijn levendige fantasie en tomeloze enthousiasme ontwikkelde hij het idee voor Blushing, wat staat voor blozend en blakend van gezondheid. Een healthy concept dat het alternatief moet worden voor de massa aanbieders van koffie en thee en hun vaak ongezonde producten. Natuurlijk is niet iedereen dagelijks met een dieet of een uitsluitend gezonde levensstijl bezig en daarom vind je bij Blushing voor elk wat wils. Het principe is echter wel dat er zo weinig mogelijk met geraffineerde suikers wordt gewerkt maar met stevia of andere suikervervangende middelen. Veel bij Blushing is biologisch tot en met de frisdranken aan toe. Zo wordt er geen echte cola geserveerd maar een biologische variant die niet schadelijk is voor het menselijk lichaam. Daarnaast is er de mogelijkheid om bij de koffie geen gewone melk maar soja of amandelmelk te kiezen en zijn de taarten en brownies gemaakt met stevia of vijgen om de zoetigheid te waarborgen op een verantwoorde manier.

Bij elk gerecht is aangegeven of dat een zogenoemde ‘healthy choice’ is. Het basisprincipe van Blushing is om de gasten een zo gezond mogelijk alternatief te bieden. Daarnaast gaat van elke verkocht product 0,5 cent naar het Diabetes-Fonds en aan het eind van ieder jaar zal er bekend worden gemaakt hoeveel er wordt geschonken. Blushing zal een welkome nieuwkomer zijn op de koffiemarkt en hoopt met zijn komst bij te kunnen dragen aan een gezondere levensstijl.

In ons eerder geplaatste artikel over Blushing kunt meer lezen over zijn eerste filiaal.

Vanavond gaat hij meer vertellen over zijn tweede filiaal bij RTL Boulevard.

Waar zijn derde filaal in Amsterdam komt, is nog niet bekend. Wij houden u op de hoogte!

Foto’s: Amsterdam Today / Blushing

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1