News Ticker

Good Hotel: premium hospitality with a cause

ghafoto

Afgelopen vrijdag 3 juli 2015 werd het nieuwe drijvende hotel met de naam Good Hotel geopend in Amsterdam. Het hotel ligt schitterend gelegen aan het IJ aan de Westerdoksdijk ten westen van het Centraal Station en daarom vlakbij het centrum van Amsterdam. Het fraaie en mooi ingerichte hotel is gebouwd op een drijvend platvorm, die eerder een andere bestemming had. Het Good Hotel heeft 144 prachtig ingerichte kamers tegen een aantrekkelijke prijs.

Het Good Hotel Amsterdam is een nieuw hotel concept geïnitieerd door de Good Hospitality Group, de eerste van twee locaties die in 2015 open zullen gaan. Na een jaar zal het drijvende hotel in 2016 worden verscheept naar de permanente bestemming in de baai van Rio de Janeiro, Brazilië.

Premium hospitality with a cause

De bedenkers achter dit interessante concept zijn uitgegaan van het aanbieden van een aantrekkelijke en betaalbare hotelkamer in Amsterdam met een belangrijke gedachte daarbij. De initiatiefnemer Marten Dresen was enkele jaren geleden in Guatalama bezig met het idee om een hotel te beginnen. Zijn idee is hij gaan uitwerken en wat voor hem belangrijk was bij het starten van een hotel was het gebruik maken van kansarme jongeren als personeel. Via allerlei contacten met de gemeente Amsterdam is besproken hoe het een en ander vorm kon krijgen. Niet alleen dienden kansarme jongeren benaderd en aangenomen te worden, maar ook de ligplek en de vergunningen dienden geregeld te worden.

personeel

Het platvorm, dat is aangekocht, had eerst een heel andere bestemming. Deze is vervolgens helemaal gestript en met veel aandacht voor detail verbouwd naar het huidige prachtige hotel, Good Hotel Amsterdam genaamd. De ambiance is prettig en dat komt niet alleen door de ligging op het water, maar ook doordat de designers, zoals Art Director Remko Verhaagen, veel aandacht hebben besteed aan het interieur. Hierbij valt vooral op dat de diverse plekken waar men zich kan verpozen niet allemaal gelijk zijn en elk een eigen sfeer heeft. Op de foto’s, die bij de deze aangename zitplekken zijn opgehangen, staan de medewerkers, die de gasten elke dag met veel plezier bedienen. Dit zijn leuke details en maken het geheel een stuk persoonlijker. Over dit concept is heel goed nagedacht.

Cor Zadelhoff

cor

Naast initiatiefnemers heb je als ondernemer personen nodig, die het een en ander financieel kunnen begeleiden. De heer Cor Zadelhoff bleek zeer gecharmeerd te zijn van het unieke project en heeft mede geholpen om het concept gerealiseerd te krijgen. Tijdens de opening hield de heer Zadelhoff een indrukwekkend betoog, waarbij hij alle betrokkenen hartelijk bedankte voor hun inzet.

Wethouders van Amsterdam en Rio de Janeiro

Niet alleen de gemeente Amsterdam heeft veel bijgedragen aan het realiseren van dit mooie project, maar ook Rio de Janeiro heeft haar steentje bijgedragen. Good Hotel Amsterdam heeft een prachtige plek gekregen van de gemeente Amsterdam voor 1 jaar en heeft daarnaast voor alle vergunningen gezorgd. Over een jaar wordt het platvorm op een speciaal vrachtschip overgevaren naar het Braziliaanse Rio de Janeiro waar deze een vaste ligplaats krijgt en kansarme mensen uit Rio de Janeiro de gelegenheid krijgen om daar te komen werken. Vandaar dat de wethouder van Rio de Janeiro aanwezig was om een toespraak te houden en zijn enthousiasme te tonen over dit concept.

The Good Hotel geeft mensen een kans

Gedurende 1 jaar krijgen 100 Amsterdammers uit de bijstand een kans om een opleiding tot hospitality-professional af te ronden. Hiervoor werkt het Good Hotel Amsterdam samen met diverse partners – waaronder Gemeente Amsterdam, Hotelschool Den Haag en uitzendorganisatie Randstad. Na het afronden van de opleiding worden de zogenaamde trainees een arbeidscontract aangeboden in Good Hotel Amsterdam voor een periode van 3 maanden, waarna ze in samenwerking met Randstad doorstromen naar de arbeidsmarkt. Het volledige traject verschaft de deelnemers een reëel perspectief op een baan in een groeiende Amsterdamse hotelmarkt.

Dankzij dit bijzondere business model, biedt het Good Hotel gasten een unieke en inspirerende reiservaring, versterkt door de prachtige locatie aan ’t IJ en de hoogstaande service.

De opening

zingen

De opening bestond uit een officieel gedeelte met toespraken van diverse betrokken personen en vervolgens het vieren van de opening. Zo werd ook iemand van het personeel gevraagd om haar zegje te doen. Zij vroeg echter of zij een liedje mocht zingen samen met enkele van haar collega’s. Ze had gekozen voor het nummer “Superwoman” en zo kwam ze ook over. Met veel enthousiasme bracht ze haar liedje en je zag hoe blij ze was met haar nieuwe werkgever.

Na de toespraken begon de celebration en werden de vele gasten onthaald met muziek en heerlijke drankjes en hapjes. De heerlijkste wijnen en andere drankjes waren verkrijgbaar in combinatie met smaakvolle hapjes. Kosten nog moeite werden bespaard om de uitgenodigde gasten de gastvrijheid van het drijvende Good Hotel te laten ervaren en het hun naar de zin te maken. Ondertussen werden de gasten uitgenodigd voor een rondgang en kon men de hotelkamers bezichtigen.

doping

Een vaartuig dient als het goed is gedoopt te worden voor een behouden vaart. Ook nu werd deze traditie in ere gehouden en werd iedereen naar buiten gevraagd voor de doping. De doping ging perfect, want de champagnefles kwam met voldoende kracht tegen de romp van de hotelboot terecht, nadat de bemanning een behouden vaart was toegewenst.

Op een bepaald moment werd de feestvreugde muzikaal verhoogd, nadat een Braziliaanse muziek- en dansgroep het hotel binnen kwam met veel spektakel. Zo werd extra aandacht gegeven aan de bestemming van het hotel in Rio de Janeiro.

In augustus vindt Sail 2015 plaats in Amsterdam. Aangezien het Good Hotel Amsterdam een prachtige plek heeft op het water en alle voorbij varende boten perfect te zien zijn, zal het Good Hotel een extra mooie plek zijn om te vertoeven tijdens dit unieke nautische evenement in Amsterdam. Het hotel beschikt over twee mooie grote terrassen aan de waterkant. Deze zullen goed bevolkt worden. Niet alleen tijdens Sail Amsterdam 2015, maar in feite elke dag als het weer het toe laat.

Foto’s

Hieronder treft u een aantal foto’s, die een indruk geven van de perfect geregelde opening van het Good Hotel Amsterdam. Wij hebben het hotel als heel prettig ervaren en raden iedereen aan om een bezoek te brengen aan dit mooie drijvende hotel in Amsterdam.

20150703_164829     gh1

gh2     gh3

gh4     gh5

gh6         gh7         gh8

gh9     gh10

gha1          gha2

gha3          gha4

gha5          gha6

goodhotel

Foto’s: Amsterdam Today

Informatie over Good Hotel kunt u vinden op www.goodhotelamsterdam.nl.

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1