News Ticker

Goed nieuws: hoeveel gaat u er op vooruit qua netto salaris in 2017?

salaris2017

Amsterdam Today brengt graag goed nieuws. Het goede nieuws voor vandaag is dat het nettosalaris van alle inkomensgroepen gaat er, gemiddeld gezien dan, in 2017 op vooruit gaan.

Minimumloon stijgt het hardst

Dat zegt salarisverwerker Raet, die als eerste met cijfers over de lonen van volgend jaar komt. Mensen met een minimumloon gaan er het hardst op vooruit:

  • Minimumloon: + 2,2 procent (nettosalaris 2017: 1409,93 euro).
  • Modaal: +1,08 procent stijging (nettosalaris 2017: 2156,08 euro).
  • 1,5 keer modaal: +1,20 procent (nettosalaris 2017: 2882,- euro).
  • 2 keer modaal: + 1,26 procent (nettosalaris 2017: 3600,25 euro).

Na Prinsjesdag heeft de Tweede Kamer nieuw beleid doorgevoerd: in Den Haag hebben ze aan verschillende knoppen gedraaid, denk aan de algemene heffingskorting en arbeidskorting, zodat iedereen er een beetje op vooruit gaat. Naar aanleiding daarvan heeft Raet berekend hoeveel iedereen er ongeveer bij krijgt volgend jaar.

Pas op: het kan ook anders uitpakken

Maar wellicht maken we je toch blij met een dode mus. Want of deze salarisverhoging zich ook vertaalt in meer geld in de portemonnee is nog even de vraag. Meer salaris kan zelfs een achteruitgang betekenen. Het kan namelijk zo zijn dat je dankzij de verhoging in salaris niet meer in aanmerking komt voor bepaalde toeslagen.

Klaas Knot

Een beetje loonstijging – vanuit bedrijven – kan in Nederland overigens ook geen kwaad, concluderen diverse economen al een tijdje. De Nederlandsche Bank ziet ook in diverse bedrijfstakken, bijvoorbeeld in de horeca en vervoer.

DNB-baas Klaas Knot riep bedrijven eerder dit jaar op de economie te stimuleren door loonstijgingen niet te beperken tot de huidige, zeer lage inflatie. Hogere lonen versterkt de koopkracht van werknemers, die daardoor meer kunnen uitgeven.

Verwacht u een loonsverhoging in 2017?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: ING Nederland via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1