News Ticker

Giro 809: Save the Children opent rekening voor Nepal

nepal

Het Nederlandse Rode Kruis heeft zaterdag een rekeningnummer geopend voor de slachtoffers van de zware aardbeving in Nepal. Op Giro 6868 kunnen mensen geld storten voor de slachtoffers van de ramp, liet een woordvoerder van de organisatie weten.

Volgens het Rode Kruis is de situatie „ernstig” en heeft de beving „een behoorlijke ravage achtergelaten”. Het Nepalese Rode Kruis is begonnen met een zoek- en reddingsoperatie in het land. „Er is veel hulp nodig. Er is behoefte aan voedsel, water en medicijnen.”

Unicef heeft Giro 121 geopend voor de slachtoffers van de ramp. De eerste lading hulpgoederen staat klaar om gedistribueerd te worden onder de bevolking.

Ook kinderrechtenorganisatie Save the Children in Nederland opende zaterdag een rekeningnummer voor de ramp, giro 809. Op de website savethechildren.nl kunnen mensen ook geld storten. Volgens de kinderrechtenorganisatie zijn 6,2 miljoen mensen getroffen door de aardbeving, onder wie 2,1 miljoen kinderen.

Medewerkers van Save the Children zijn zaterdag begonnen met het opstarten van noodhulp, zoals de distributie van schoon water, onderdak, voedsel en bescherming van kinderen. Dat werk wordt bemoeilijkt door onbegaanbare wegen en ingestorte bruggen. Bovendien is er gevaar voor naschokken.

Save the Children is sinds 1976 actief in Nepal en werkt in 63 districten. De organisatie vreest dat ook eigen medewerkers en hun families zijn getroffen door de ramp. Stichting SOS Kinderhulp is ook in actie gekomen om hulp te bieden aan kinderen en families. De stichting is sinds 1960 actief in Nepal.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: dhilung / Source / CC BY

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1