News Ticker

Gigantische Cruiseschepen in de haven van Amsterdam

haven

Amsterdam is een geliefd toeristisch centrum dat het hele jaar door veel heeft te bieden. Het is dan ook steeds meer een populaire bestemming voor cruiseschepen. De Passenger Terminal Amsterdam (PTA) waar de cruiseschepen aanmeren is gevestigd in het hart van Amsterdam, met de internationale luchthaven Amsterdam Schiphol Airport binnen handbereik (15 minuten). De verwerking van bagage en passagiers verloopt bij de Amsterdamse haven vlekkeloos. Het aantal cruises dat jaarlijks voor Amsterdam kiest, groeit dan ook aanzienlijk.

Bestemming Amsterdam

port

Amsterdam is net als een cruisereis zelf, een unieke belevenis. Het historische stadshart staat in zijn geheel op de wereld erfgoedlijst. Het prachtige centrum van Amsterdam is compact waardoor alles op loopafstand is, van diamantslijperijen tot de wereldberoemde musea. Ook de regio van Amsterdam biedt veel bezienswaardigheden en mogelijkheden tot prachtige excursies.

Op de foto staat de Costa Fortuna uit Italië.

Passenger Terminal Amsterdam

De cruiseschepen meren af bij de Passenger Terminal Amsterdam. Van daaruit kunnen passagiers eventueel lopen naar het centrum. De terminal zelf kent een grote ontvangsthal en diverse horeca- en winkelvoorzieningen en er is een toeristisch informatiepunt.

Ook is er een busterminal met een aankomst -en vertrekhal voor touringcars. Voor auto’s zijn ruim vierhonderd parkeerplaatsen beschikbaar. Ook zijn er aanlegplaatsen voor rondvaartboten. De terminal heeft bovendien faciliteiten voor evenementen en tentoonstellingen.

Passagiers kunnen per voet, openbaar vervoer of per boot naar het centrum van Amsterdam.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Passenger Terminal Amsterdam

Nautische cruise-informatie

Het is slechts 25 kilometer (14 zeemijlen) van de zeesluis in IJmuiden naar de Passenger Terminal Amsterdam. Schepen worden begeleid door een loods met ervaren, meertalig nautisch personeel.

Bron: portofamsterdam.nl

Foto’s en video: Amsterdam Today

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1