News Ticker

Gerard Joling is geen fan van de Islam, maar is geen Wilders aanhanger

gerardjolingislam

Je kunt geen actualiteitenprogramma op tv bekijken of het gaat over discriminatie of godsdiensten, waarbij de Islam voornamelijk de aandacht krijgt. Dat is begrijpelijk als je als land graag multicultureel wilt zijn. Dan krijg je een vermenging van godsdiensten en culturen en dat is allemaal te begrijpen. De media schenkt er in ieder geval veel aandacht aan.

Gerard Joling en de Islam

Gerard Joling vindt het zorgelijk dat de islam een steeds prominentere plek krijgt in ons land. Toch is hij geen fan van het PVV-geluid. Dat laat de tv-ster van RTL 4 en SBS 6 vandaag weten in AD. Joling gruwelt van de islam. “De islam heeft een heel akelige kant, dat gaan vrouwen in dit land merken, dat gaan homo’s merken, dat gaan we allemaal merken. Ik denk weleens: nog even en ik moet optreden in een kogelvrij vest. Maar in Den Haag zeggen ze gewoon: kom maar binnen met je knecht.“

PVV

De PVV is de enige partij die de toestroom van moslims wil stoppen. Gerard: “Die gaan me dan weer een stap te ver. Op de VVD kan ik niet meer stemmen, die partij laat te veel gebeuren, maar Wilders… Zijn standpunten zijn soms best goed, maar zeg dat nou eens normáál. Het is zo ontzettend bot wat die man roept. Nou, dan blijft er weinig over.”

Pim Fortuyn

Had Nederland Pim Fortuyn nog maar, aldus Joling. “Och, Pim… Hij was zo netjes en welbespraakt, en hij voelde precies aan welke dingen ons land in gevaar zouden gaan brengen. De islam, de slechte ouderenzorg: daar was Pim toen al mee bezig. Ik hing aan zijn lippen. Ik vond het zó erg dat hij dood was. Ik moest bijna overgeven toen ik het hoorde.”

Fortuyn had ons land gered, denkt hij. “Met hem had dit land er nu heel anders uitgezien. Zo iemand wordt maar eens in de honderd jaar geboren, nu moeten we het met de mindere goden doen.”

Weinig BN-ers durven zich te uiten op deze manier

Joling is een van de weinige BN’ers die ervoor uit durft te komen dat hij net als een groot deel van Nederlanders niet blij is met de toenemende invloed van de islam in ons land. “Eén verkeerd woord over vluchtelingen en je krijgt het halve land over je heen. Daarom hoor je de meeste BN’ers hier ook niet over.”

Veel bijval

“Ik wil me uitspreken, omdat we in dit land zoveel problemen binnenhalen. En ik ben doodsbang hoe dat verdergaat. Ik krijg ook heel veel bijval. Ik hoor dat ze zelfs in Den Haag meelezen, Lodewijk Asscher schijnt een vaste lezer te zijn. Nou, dan hoop ik dat hij tegen een stootje kan.”

Wat is uw mening over dit onderwerp?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: M1key.me via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1