News Ticker

Wat gaat zangeres Giovanca doen voor de VPRO?

giovanca

Giovanca Desire Ostiana is een bekende en getalenteerde Nederlandse zangeres, tekstschrijfster en model van Curaçaose afkomst. Sinds kort heeft ze een nieuwe baan erbij bij de VPRO.

Vrije geluiden

Zangeres Giovanca is de nieuwe presentatrice van het VPRO-programma Vrije Geluiden op NPO 1. Ze is op 22 januari voor het eerst te horen. Dat heeft de omroep laten weten. Giovanca volgt presentator Melchior Huurdeman op, die als eindredacteur betrokken blijft bij het programma. Ze zal elke zondagochtend uiteenlopende musici uit alle delen van de wereld ontvangen. Dat gebeurt niet meer in het Bimhuis in Amsterdam, maar in een nieuw decor in het TivoliVredenburg in Utrecht.

Giovanca verheugt zich erg op de presentatieklus. “Het is een enorme eer om Vrije Geluiden te presenteren. Ik ontdek en deel graag nieuwe muziek en Vrije Geluiden is daarvoor het perfecte podium.”

Naast haar achtergrond in pop, soul en jazz heeft Giovanca ook veel liefde voor andere muziek. “Ik ben muziekliefhebber dus ik heb ook veel interesse voor wereldmuziek en klassiek.”

Sinds 1989

Het programma bestaat sinds 1989 (met Reiziger in Muziek als voorloper) en ontving sindsdien verschillende beroemdheden zoals Marcus Miller, Paul Lewis, Stanley Clarke, Rosenberg Trio, Philip Glass, Ibrahim Maalouf, Jaap van Zweden en vele anderen.

In de eerste uitzending nieuwe stijl heeft Giovanca het Nederlandse jazzkwartet Estafest en de Japans-Nederlandse pianiste Keiko Shichijo te gast. Heten zijn er hoogtepunten te zien van de Flamenco Biënnale

Photo credit: Nationaal Historisch Museum via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1