News Ticker

Finalisten Topvrouw van het jaar 2016 bekend

topvrouw

De drie finalisten voor de titel Topvrouw van het jaar 2016 zijn bekend gemaakt. Cathelijne Broers Directeur Stichting Producties De Nieuwe Kerk & Hermitage Amsterdam, Ingrid Thijssen Lid Raad van Bestuur / COO Alliander en Claudia Zuiderwijk-Jacobs Voorzitter Raad van Bestuur Kamer van Koophandel zijn de kanshebbers.
De verkiezing, die dit jaar voor de twaalfde keer wordt gehouden, komt voort uit de gedachte dat het belangrijk is een platform te creëren waarop vrouwelijke directieleden in Nederlandse bedrijven cq organisaties aandacht krijgen, zichtbaar zijn en daarmee een functie als rolmodel kunnen vervullen.

De 5-koppige jury van de verkiezing, onder leiding van Pamela Boumeester (commissaris bij o.a. Ordina en Heijmans), heeft de drie finalisten bekend gemaakt. Zij werden geselecteerd uit in totaal tien genomineerde topvrouwen. In een persoonlijke presentatie zullen de finalisten de juryleden ervan proberen te overtuigen dat zij de titel Topvrouw van het jaar 2016 het meest verdienen.

Criteria
Een combinatie van verschillende persoonlijke kwaliteiten bepaalt wie er aanspraak maakt op de titel Topvrouw van het jaar 2016. Bij de jurering wordt niet alleen gelet op de span of control, de zwaarte van de functie en natuurlijk de behaalde resultaten, maar beoordeelt de jury ook de mate van durf, ambitie en leiderschapsstijl. De wijze waarop de topvrouwen deze kwaliteiten inzetten om als rolmodel te fungeren zijn bij de keuze voor de winnares doorslaggevend.

Feestelijke verkiezingsavond
De winnares van de prestigieuze titel Topvrouw van het jaar wordt op 29 september a.s. bekend gemaakt in het bijzijn van ruim 200 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, non-profitorganisaties en overheid. Deze feestelijke bijeenkomst vindt dit jaar plaats in De Duif in Amsterdam.

Jury
Naast Pamela Boumeester bestaat de jury dit jaar uit Annemieke Nijhof (Topvrouw van het jaar 2015), Nienke Meijer (Topvrouw van het jaar 2014), Onno Verstegen (ex-Lid van de Raad van Bestuur van Delta Lloyd) en Gerrit Zalm (voorzitter Raad van Bestuur ABN AMRO).

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.topvrouwvanhetjaar.nl.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: BoldContent via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1