News Ticker

Het fibromyalgie mysterie is waarschijnlijk opgelost

onderzoek

De onderzoekers hebben de belangrijkste bron van pijn bij patiënten met fibromyalgie gevonden en in tegenstelling tot wat velen denken, ligt het resultaat niet in de hersenen. De resultaten markeren het einde van een decennia-oud mysterie over de ziekte, want veel artsen geloofden dat het in de verbeelding van de patiënt lag.

Tot voor kort dachten veel artsen dat de ziekte denkbeeldig of psychologisch was, maar onderzoekers hebben nu aangetoond dat de belangrijkste bron van de pijn afkomstig is van een zeer onwaarschijnlijke plaats.

Deze ontdekking kan leiden tot nieuwe behandelingen en mogelijk zelfs een volledige genezing in de toekomst. Om het geheim van fibromyalgie op te lossen, hebben de onderzoekers zich gericht op de huid van de hand van een patiënt die een tekort had aan sensorische zenuwvezels, wat resulteerde in verminderde reactie op pijn. Ze namen monsters van de huid van de handen van patiënten met fibromyalgie en ze waren verrast dat ze veel van een bepaald type zenuwvezels vonden. Tot voor kort dacht men dat deze vezels alleen verantwoordelijk waren voor het regelen van de bloedstroom en geen rol hadden in pijnsensatie, maar nu heeft men geconcludeerd dat er een directe relatie is tussen zenuwen en patiënten met fibromyalgie, die pijn ervaren.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Deze ontdekking kan tevens de prangende vraag beantwoorden over waarom bij veel patiënten met acute pijn, zoals andere “hot spots” in het lichaam,  de symptomen wordt verergerd door de koude. Over het algemeen lijden veel fibromyalgiepatiënten, naast het gevoel van diepe weefselpijn, ook aan een slopende vermoeidheid.

Huidige behandelingen voor de ziekte hebben niet het juiste resultaat gebracht voor de talrijke patiënten. Therapieën omvatten pijnstillers, antidepressiva en zelfs eenvoudige tips als “meer slapen en regelmatig sporten.” Nu de oorzaak van fibromyalgie gevonden is, verwachten patiënten een echte remedie.

Bron: healthylivingathome.club

Photo credit: Picturepest via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1