News Ticker

Federatief Joods Nederland vindt Ali B. een kut-Marokkaan. Waarom?

lb1

In Nederland hebben we gelukkig ons vrije recht op meningsuiting. Je mag vrijuit spreken over van alles en nog wat. Dat is ons democratisch recht. Hoe je met deze vrijheid omgaat is iets heel anders, want wat is de kwestie?

Antisemitisme

Het kerkgenootschap Federatief Joods Nederland vindt The Voice of Holland-ster Ali B. een kut-Marokkaan, vanwege zijn ‘antisemitische’ nieuwe rap. Dat laat de organisatie weten op Twitter. Er is behoorlijk wat controverse rondom Ali B., nadat Joods.nl het nummer ‘Dat is money’ onder de aandacht bracht. Hierin zegt de rapper dat hij omgaat met geld ‘als een jood’. “In die context vervolgt Ali Bouali dat hij na het bedrijven van de liefde vrouwen ‘deporteert’“, schreef de site.

Deportatie

B. deporteert die vrouwen, omdat ze uit zouden zijn op zijn geld. Het woord ‘deporteren’ vlak na een zin over joden valt in het licht van de Tweede Wereldoorlog niet goed bij joden. “Een betreurenswaardig fragment. Zacht uitgedrukt“, vindt Joods.nl.

“In plaats van het virulente antisemitisme onder islamitische jongeren tegen te gaan, kiest de knuffelmarokkaan klaarblijkelijk om een klassiek antisemitisch vooroordeel over Joden te verspreiden.”

Boek hem niet

En het Federatief Joods Nederland denkt daar precies zo over: “FJN doet oproep aan Joodse Gemeenschap: Ali B. heeft zich diverse malen antisemitisch uitgelaten: Boek hem niet voor uw Joodse feesten! Kutmarokkaan Ali B., optreden bij Barmitswa’s kan je verder vergeten.”

Ali B reageert daarop als volgt: “Mij een antisemiet noemen en ‘kutmarokkaan’? Ik hoop oprecht dat jullie gelukkiger worden.”

Slechte voorbeeldfunctie

Esther Voet, hoofdredacteur van het weekblad van Joods Nederland, is teleurgesteld. “Lekker, Ali. ‘Voorbeeldfunctie’ kan in prullenbak. Niet alleen ten opzichte van Joden, ook vrouwen. Jengel nooit meer om ‘respect’ Ali B.,want dit is respectloos.”

Ali B ontkent antisemitisch te zijn. “Ik noem ze juist goede zakenmensen”, verdedigt hij zich. De zin over deporteren  moet als niet meer dan een ‘woordspeling’ worden gezien: “Golddiggers stuur ik door.”

Wat is uw mening over deze kwestie?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1