News Ticker

Eva Jinek was flink boos op Jules Deelder. Waarom was ze woest?

jules deelder

De uierboord lustende dichter, jazzliefhebber en nachtburgemeester van Rotterdam Jules Deelder was actief aanwezig bij de tv-uitzending van Eva Jinek. Eva was niet echt blij met zijn komst.

Wanhoop

De Rotterdamse dichter Jules Deelder dreef Eva Jinek woensdagavond tot wanhoop in haar talkshow Jinek op NPO 1. Aan het eind van de uitzending werd ze zelfs flink boos op hem. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Deelder liep al vanaf het begin van de uitzending overal doorheen te tetteren. In het begin vroeg Jinek hem nog beleefd om te dimmen. “Ik kan een avondvullend programma met jou maken, zeker, maar dat kan ik niet nu doen. Ik ben heel blij dat je er bent, maar ik moet zeggen…”

Binnen het vakkie

Daarop gaf Deelder aan dat de uitzending weer volledig ‘binnen het vakkie’ moest. Jinek: “Nee, het moet binnen de redelijkheid dat iedereen aan tafel hier ook een kans heeft om te praten over het onderwerp waarvoor ze zijn uitgenodigd. Ik ga zometeen ook met jou praten.”

Gezeik

Later was Connie Palmen aan het woord over het Limburgse minderwaardigheidscomplex, maar daar wilde Deelder niets van weten: “Hou toch eens op met dat gezeik. Ga toch weg! Zeg eens wat verstandigs man!”

Palmen: “Ik denk dat Rotterdammers een minderwaardigheidscomplex hebben, want die schreeuwen zo hard.”

Verkeerde keelgat

De opmerking van Deelder dat Palmen niets verstandigs zou zeggen, schoot bij Jinek in het verkeerde keelgat: “Jules, alsjeblieft! Als je zo doorgaat wil ik dat het ophoudt! Ik meen het serieus! Hier aan tafel is er een bepaalde beleefdheid, ik bepaal dat. Connie, ik luister naar jou.”

“Laten we een muur bouwen“, mompelde Deelder.

Jinek: “Dat zei ik helemaal niet. Ik heb het over een basisbeleefdheid hier aan tafel. Ik meen het serieus.”

Deelder: “Doe me een lol met je basisbeleefdheid.”

Sociale media

Er werd op sociale media flink om de uitzending gelachen. GeenPeil-lijsttrekker Jan Dijkgraaf noemde het de ‘beste Jinek ever’, Paul de Leeuw vroeg of de hele uitzending niet genomineerd kon worden voor een Sonja Barend Award en Cornald Maas noemde Deelder ‘de ideale sidekick’.

Ali B: “Ik schaam me ervoor, maar ik betrap me zelf erop dat ik het super grappig vind.”

En Maxim Hartman: “Deelder was aso en dronken maar het waren ook echt flutonderwerpen bij Jinek. Iedere gezonde mediamoeie kijker zag dat ook.

Photo credit: willem! via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1