News Ticker

Erica Terpstra is groot fan van Mark Rutte. Jan Slagter niet

ericaterpstra

You love him or you hate him. Premier Mark Rutte heeft vele fans, zoals Erica Terpstra en ook veel tegenstanders. Dat is normaal als je in de politiek zit.

Haar baas Jan Slagter heeft een hekel aan hem, maar Erica Terpstra prijst hem: onze minister-president Mark Rutte. Ze sms’t hem zelfs af en toe. Dat vertelt de presentatrice en VVD-coryfee in het AD. MAX-baas Slagter is geen fan van Rutte en al helemaal niet sinds hij grapjes over hem maakte tijdens het Correspondents’ Dinner. Terpstra omarmt Rutte wél. “Er zijn heus dingen op hem aan te merken, maar als ik zie hoeveel enthousiasme hij verspreidt over Nederland, denk ik: ‘Yes! Zo moet het.“

Rutte straalt plezier uit, aldus Terpstra. “Als ik Mark Rutte bezig zie: echt ontzettend goed. Ik sms onze minister-president weleens. En weet je wat zo knap is? Ik krijg altijd binnen 24 uur antwoord.”

Samenleving verruwt

Terpstra vindt het jammer dat de samenleving zo verruwt. “Dat zou ik zo graag overal willen zien: mensen die elkaar zonder vooroordelen tegemoet treden. Die opvatting draag ik heel eenvoudig uit door te laten zien hoe leuk het kan zijn elkaar te ontmoeten. Je kunt mij geen groter plezier doen dan met lol maken met iemand die ik niet versta.”

Respect voor anderen

Volgens het AD zijn verbinden en tolerantie niet bepaald VVD-thema’s, maar zelf ziet ze dat anders: “Dan heb je denk ik toch een verkeerd beeld van de VVD. Ik ben een liberaal in hart en nieren en die hebben respect voor anderen juist heel hoog zitten.”

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: RNW.org via Foter.com / CC BY-N

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1