News Ticker

Entertainment op tv op Eerste Kerstdag bestaat uit veel films

films

Vanavond is het weer heel druk in de meeste keukens van Nederland, want het eten voor de eerste kerstdag moet klaargemaakt worden. De hele avond wordt gezellig samen met familie en/of vrienden aan tafel gezeten om te genieten van al het lekkers dat met liefde is klaargemaakt. Voor de mensen, die niet zulke avonden heeft tijdens de kerst kunnen voor een stukje entertainment terecht bij hun tv, want het is vandaag Eerste Kerstdag en dat betekent dat de tv-zenders weer massaal films uitzenden.

NPO 1 brengt na EO’s Kerstfeest op de Dam de tv-première van de André Hazes-film Bloed, Zweet en Tranen op het scherm, ‘s lands grootste commerciële zender RTL 4 herhaalt Matilda uit 1996 en nummer drie SBS 6 komt met The Santa Clause uit 1994. Er wordt wel eens geklaagd over de vele filmherhalingen met kerst, maar tv-recensente Angela de Jong heeft er weinig moeite mee.

Bepaalde filmherhalingen horen nou eenmaal bij kerst, zegt De Jong in het AD. “Dat hoort ook bij kerstfilms: ze móeten elk jaar in de herhaling op tv“, zegt ze. “Dan loop ik eerst voor de vorm te mopperen over de creatieve armoede bij NPO, RTL en SBS, maar einde van het liedje is dat ik anderhalf uur later de tranen uit mijn ogen veeg en denk: dat had ik toch even nodig.”

Het was een heftige week met de aanslag in Berlijn, dus wegdromen bij kerstfilms is volgens haar zeer welkom. “Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik heb na deze week heel erg behoefte om komende dagen alle kerstfilms te consumeren die worden uitgezonden.”

NPO 1 is dus de enige die uitpakt met een tv-première. “Bloed, Zweet en Tranen vertelt het verhaal van Nederlands beroemdste volkszanger; André Hazes. In de laatste maanden van zijn leven blikt de 54-jarige zanger terug op zijn verleden: van zijn ontdekking als 8-jarige jongen op de Amsterdamse Albert Cuyp-markt naar de hoogte- en dieptepunten in zijn latere carrière“, legt Avrotros uit.

“De zanger kampt met zijn moeizame jeugd en met een ernstige alcoholverslaving, maar een succesvolle samenwerking met zijn producent en de steun van zijn jonge vrouw houden hem op de been. Totdat zijn gezondheid hem in de steek laat…”

Van de tien grote zenders zenden alleen NPO 2 en RTL 5 vanavond geen films uit. Kijkers van NPO 2 moeten zich door een kerstconcert van Trijntje Oosterhuis worstelen, terwijl RTL 5 trash-tv over zuipende jongeren uitzendt.

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Branko Collin via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1