News Ticker

Eerste editie ArenA MoveS op zaterdag 9 juli groot succes

arena

Afgelopen zaterdag 9 juli is de Amsterdam ArenA in beweging gekomen voor een multiple sclerose- (MS) vrije wereld tijdens het grootste Nederlandse evenement ooit in de strijd tegen MS. De meer dan 1.000 traplopers, bootcampers en bezoekers haalden tijdens deze ‘Ultimate Summer Workout’ ruim €157.000 aan fundraising op om de afronding van het multiple sclerose-Expertisecentrum Cognitie van het VUmc MS Centrum Amsterdam mogelijk te maken. Deelnemers en bezoekers waren laaiend enthousiast over de combinatie van sportieve activiteiten‒ onder begeleiding van dj’s en artiesten zoals Gregor Salto, Julian Jordan en Manuel & Geza ‒ die werd gepresenteerd door Vivienne van den Assem en Ruud de Wild.

“Zonder onze partners, sponsoren, donateurs en vele vrijwilligers was deze eerste editie niet mogelijk geweest”, reageert Edwin van Wijngaarden, medeoprichter van MoveS. “We zijn dankbaar voor hun onvoorwaardelijke steun en bijdragen aan onze ambities. Zij zijn het fundament onder MoveS die het voor ons mogelijk maken ambitieuze projecten als ArenA MoveS een eerste keer goed neer te zetten.”

Ook BN’ers gingen zaterdag de uitdaging aan. Team GTST met Marly van der Velden en Holly Mae Brood, Team Zwarte Tulp met Anna Drijver, Benja Bruijning en Carolien Spoor en Team Marlijn van Weerdenburg bestormden de trappen van de ArenA als teamcaptains. Anna Drijver:“Ik twijfelde geen moment toen me gevraagd werd om mee te doen aan ArenA MoveS. Er hing een geweldige sfeer in de ArenA en het was super om samen met mijn team, Benja en Carolien, de uitdaging aan te gaan.”

Maar de absolute winnaar was acteur Mike Weerts met team ‘Of ik gek ben’ die met zijn aanstekelijke enthousiasme zijn omgeving in beweging kreeg. Mike: “Ik hoorde over MoveS aan tafel bij Humberto Tan en was meteen enthousiast. De energie die iedereen heeft gegeven is waanzinnig en ik vind het top dat ik hier een bijdrage aan heb mogen leveren.”

Met ArenA MoveS sluit MoveS een intensieve periode van activiteiten af. Dankzij door MoveS georganiseerde evenementen zoals de MS-Hackathon, Klimmen tegen MS op 11 juni en ArenA MoveS, maar ook door het bereiken van de top van de Mount Everest door Niels van Buren van Stichting Mission Summit, is de awareness in Nederland op het gebied van MS vergroot.

De toegenomen awareness en de geslaagde eerste editie van ArenA MoveS biedt MoveS een stevig platform om volgend jaar een tweede editie neer te zetten, nog beter en groter. Thomas Sanders, medeoprichter MoveS: “Er zijn circa 17.000 mensen met MS in Nederland. Zij verdienen een stem, zij verdienen een MS-vrije wereld. Maar om dat te bereiken is er nog heel veel geld nodig. Alleen door samen in beweging te komen en te blijven, kunnen we ons einddoel bereiken: een MS-vrije wereld.”

De met de activiteiten gerealiseerde netto-opbrengsten komen ten goede aan het multiple sclerose-Expertisecentrum Cognitie van het VUmc MS Centrum Amsterdam. Dit is een uniek kenniscentrum in de wereld van MS in samenwerking met Stichting MS Research en MS Vereniging Nederland. MoveS is vastbesloten om het benodigde bedrag van €750.000 dat nodig is om dit Expertisecentrum te realiseren zo snel mogelijk bij elkaar te brengen.

Edwin van Wijngaarden, medeoprichter MoveS: “Het Expertisecentrum is een unieke combinatie van onderzoek naar een MS-vrije wereld en een behandelcentrum voor de patiënten van vandaag. De samenwerking met partijen zoals Stichting MS Research is voor ons essentieel, omdat we daarmee zeker weten dat onze fondsen effectief besteed worden en 100% rechtstreeks naar het Expertisecentrum gaan. MS Vereniging Nederland geeft mensen met MS een stem; hierdoor zijn hun wensen goed in kaart gebracht.”

Bron: pr-essure

Photo credit: pr-essure

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1