News Ticker

Een akkoord is bereikt met Griekenland

greecewinst

Er is vanochtend een deal met Griekenland bereikt. Zowel het land zelf als de banken krijgen noodsteun. In ruil daarvoor gaat het land stevig hervormen en €50 miljard aan activa verkopen.

Onder meer de premiers Charles Michel van België en Joseph Muscat van Malta meldden net voor opening voor de Europese beurzen dat er een deal met Griekenland is gesloten.

De voorzitter van de eurotop Donald Tusk had kort daarvoor een herzien compromisvoorstel op tafel gelegd, zo liet zijn woordvoerder op Twitter weten. Ook Tusk zelf liet even daarop via het sociale medium weten dat er een unaniem akkoord was bereikt. Met het akkoord is het gevaar voor een vertrek van de Grieken uit de euro vooralsnog geweken.

Aan leiband

Griekenland moet wel aan de leiband. De andere achttien eurolanden stellen zeer scherpe eisen en voorwaarden aan de Griekse regering voordat er gepraat kan worden over verdere financiële steun.

Het vertrouwen in de Griekse regering en de geloofwaardigheid van Athene was zo klein geworden, dat de eurozone niet anders kon. Alleen met forse Griekse maatregelen zijn de landen bereid weer diep in de buidel te tasten om de Griekse economie er bovenop te helpen.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: alk_is / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1