News Ticker

DWDD sprankelt niet meer, zegt tv-recensent van het AD

Een talkshow maken is topsport. Iedereen van de productie moet scherp blijven. Ook de presentator moet op zijn qui-vive zijn. Anders wordt het tv-programma sleets.

AD

Angela de Jong, de tv-recensent van het AD, vindt dat De Wereld Draait Door zijn frisse energie heeft verloren. Dat schrijft ze vandaag in de krant. De Jong lijkt zich aan te sluiten bij Parool-columnist Gijs Groenteman, die zich vorige maand in de krant afvroeg of Matthijs van Nieuwkerk nog wel zin heeft in zijn programma. De AD-sterjournalist ziet dezelfde lusteloosheid bij de VARA-presentator. “Vraag is waardoor dat komt. Metaalmoeheid na elf jaar?“, vraagt ze zich af.

Vertrek hoofdredacteur

Een andere goede mogelijkheid is volgens De Jong het vertrek van hoofdredacteur Dieuwke Wynia in oktober. Zij was jarenlang de rechterhand van Van Nieuwkerk. “Sindsdien lijkt de begeestering weg, de rek eruit. Het sprankelt zo weinig meer. Geldt ook voor Matthijs. Je ziet het vaker als een leider vertrekt.”

De Wereld Draait Door is ook steeds somberder, vindt De Jong. Ze wijst op bijvoorbeeld al die discussies over Donald Trump. “Verder komen items soms zo raar uit de lucht vallen en er zijn zoveel muziekrubrieken, dat ze me de neus uitkomen.”

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Jinek

Van Nieuwkerk wordt nu ingehaald door een andere talkshowster van NPO 1, vindt De Jong. “Eva Jinek straalt momenteel honderd keer meer energie en enthousiasme uit dan hij.”

De Jong vraagt zich af of De Wereld Draait Door ook in het tv-seizoen 2017/2018 in de schema’s staat. “Het komende half jaar zal cruciaal worden voor DWDD“, besluit ze in de krant (via Blendle).

Eind vorig jaar uitte De Jong ook al kritiek op De Wereld Draait Door. Daarop belde de redactie van de VARA-show haar verontwaardigd op.

Photo credit: RNW.org via Foter.com / CC BY-ND

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1