News Ticker

DWDD is eenzijdig zegt chef van de Telegraaf

roderickveelo

In een democratie mogen alle inwoners een eigen mening vormen en dat doet gelukkig dan ook iedereen. Helemaal via de media. Wat is er nu weer aan de hand?

Eenzijdig

Wouter de Winther, chef parlementaire redactie van De Telegraaf, vindt dat De Wereld Draait Door behoorlijk de mist in is gegaan met de uitzending over de inauguratie van Donald Trump. Dat heeft hij vandaag gezegd op Radio 1. DWDD liet zich ondanks alle kritieken weer van zijn meest eenzijdige kant zien, vindt De Winther. “Na de inauguratie was het een uur lang zes gasten plus de presentator die Donald Trump volledig door het slijk haalden. Ze spraken over angst en naargeestig.”

NRC

Vooral krantenbaas Philippe Remarque kon er wat van, aldus De Winther. “De hoofdredacteur van het NRC had een hele lijst van verschrikkelijkheden over Trump. Het kan dat mensen dat allemaal vinden, maar als jij het als kijker niet per se eens bent met die analyse, dan zit er aan die tafel van zeven man níemand met wie je je kan identificeren.”

Prime time

De Matthijs van Nieuwkerk-show moet veel pluriformer, stelt hij. “Ik vind dat een verantwoordelijkheid van de media, zeker als het op prime time gebeurt en het de nationale talkshow is rond etenstijd. Er is niemand in die redactie die denkt: we moeten eens iemand uitnodigen die Trump op een andere manier bekijkt.”

“Je moet proberen om te appelleren aan het brede publiek. Zeker bij de NPO, dat zegt van en voor iedereen te zijn. Je ziet bij De Wereld Draait Door dat zes mensen hetzelfde vinden. Dan zappen mensen weg.

Photo credit: DonkeyHotey via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1