News Ticker

De “foute” kroegen van Amsterdam

kroeg

Amsterdam heeft vele cafés en kroegen. De ene is wat gezelliger dan de andere. In ieder geval kun je je altijd enorm vermaken in de Amsterdamse horeca. Hieronder staat een lijstje van Catch52. Het lijstje geeft een aantal kroegen weer met een bepaalde reputatie.

Ga zelf eens kijken en geniet van hetgeen deze kroegen je kan bieden!

 • Cafe de Paris – Beetje veel toeristen, tikkeltje ordinair, ietwat wanhopige mannen en vrouwen, en áltijd druk. Tja, voormalig Bar Italia is (naast een onvermijdelijke pick-up place) ook gewoon een bar met lekkere muziek. Waar je prima nog even kunt afdansen en -drinken.
 • Mazzeltof – Als je nog wel zin hebt in een drankje maar dansen hoeft (of kan) niet meer. Barhangen, kletsen en drinken. Meer heb je soms ook gewoon niet nodig.
 • De Twee Zwaantjes – Amsterdamser kan bijna niet. Denk bruine kroeg, smartlappen en ouderwetse Amsterdamse gezelligheid. Waar dames op leeftijd standaard ‘tante’ voor hun naam krijgen geplakt. En eigenlijk gewoon iedereen welkom is, zoals het een goede kroeg in Mokum betaamt.
 • Café P96 – Op de Prinsengracht, en dan vooral boven. Vernieuwing of enige vorm van trends hoef je hier niet te zoeken (ik bedoel, de website vermeldt vol trots dat ze druk bezig zijn om de website up to date te maken, d.d. 2011) maar dat hoeft ook helemaal niet. Gezelligheid is hier het credo. En als het laat is heb je meer dan dat ook echt niet nodig.
 • Jordaanboot – Oftewel, de smartlappenboot. We love it. Want kom op, meezingen met je Amsterdamse helden onder het genot van een biertje of pikketanussie kan gewoon niet beter dan al varend over de grachten!
 • Surprisebar – Onderdeel van de befaamde straatjes rondom het Leidseplein. Mocht je de luxe hebben om te kunnen doorzakken op een doordeweekse dag kun je meefeesten met de studenten en in het weekend met werkend Amsterdam en omstreken. En ook lekker makkelijk: je hoeft je hier totáál niet te schamen als je net iets te diep in je (bier)glas hebt gekeken.
 • San Francisco – Het afvoerputje van de Zeedijk. Eigenlijk fouter dan fout, maar als je er binnenkomt voelt het beter dan best. Als je hier je avond eindigt weet je dat je een goede avond hebt gehad.
 • Knalle bij Rich – Een café met deze naam kan niet anders dan gewoon steengoed zijn. Lekker knalle op Hollandse hits, flügels en bier. Gegarandeerd feest.
 • Casablanca – Voor een stevig potje karaoke op zijn tijd. En ja, voor karaoke moet er minimaal een bepaalde hoeveelheid alcohol genuttigd zijn. Daarom geldt hier ook: hoe later op de avond hoe beter, en leuker.
 • Café Sientje – Iedereen is welkom bij Sientje. Voor als je je vrienden kwijt bent, of liever kwijt dan rijk bent, of gewoon op weg naar huis en nog niet klaar voor je bed, bij Sientje komt heel Amsterdam. Van 18 tot 88, aan deze bar voelt iedereen zich thuis.
 • Ruk & Pluk – Totale hysterie binnen, je weet van gekkigheid niet waar je moet kijken. Overal slingers, versiering, lichtjes, gekkenhuis. Hier komen mensen dus vooral voor de gezelligheid. En het lekkere bier. En voor de lieve eigenaren. Want mocht je nou écht iets te diep in het glaasje hebben gekeken, no worries, ze houden hier een oogje in het zeil.
 • Het Paardje – De Pijp, vrijdagavond, rond een uurtje of twee. Waar is het dan het allerdrukst? Inderdaad, het Paardje. Mocht het eerder op de avond nog niet gelukt zijn (dronken worden, dansen, scoren…) dan gaat het je hier ongetwijfeld wel lukken. Succes gegarandeerd.
 • Players – Even kort door de bocht: voetballers en voetbalvrouwen. Ze komen rollend uit de Palladium een afzakkertje of twee halen bij Players. Voor het ‘gewone’ volk vooral een plek waar je kostelijk vermaakt wordt. Door de zonnebank gebruinde dames met net iets te blond haar en de mannen in pak met net iets te veel gel en net iets te witte tanden. Een prima plek om je avond te eindigen, als je het ons vraagt.
 • Cooldown Café – En dan is de grote vraag: de grote of de kleine? Wij gaan voor de kleine. De mensen zijn jong, de nummers duren hooguit 30 seconden, en je raakt je jas hier áltijd kwijt, maar het is hier ook áltijd gezellig. En die klingende bel bij de bar hoor je de dag erna nog steeds…
 • La Bastille – Wie is er niet ooit in de Bastille beland? Soms is het gewoon heerlijk om ongegeneerd mee te zingen met Hazes, Joling of Goor. Onder het genot van een flügeltje of ander walgelijk zoet shotje wat je krijgt voorgeschoteld door de barmannen. Want die zijn hier ook altijd zo gezellig. De Bastille. Just classic.
 • Disco Dolly – Vroeger hadden we natuurlijk de legendarische Dansen bij Jansen, maar ook Disco Dolly is een goede afzakker. Nog geen zin om naar huis te gaan? Nog dorst? Nog even scoren (we zeggen het maar gewoon eerlijk)? Disco Dolly is je place to be. Mooi extraatje mocht je geen zin hebben in Hollandse hits: ze draaien hier serieus nog leuke muziek.
 • Jantjes Verjaardag – Lekker Amsterdams. Ouderwetse gezelligheid. Maar dan wel pas minimaal na twee uur ‘s nachts. Meezingen, meedansen en vooral meedrinken. Jantjes Verjaardag is stiekem favoriet bij heel veel Amsterdammers. Enne, ze hebben een paaldanspaal. Doe er mee wat je wilt.
 • Bolle Jan – Het oercafé van de Frogers. En iedere Amsterdammer moet hier eigenlijk minstens één keer in zijn leven geweest zijn. Meeblèren met de hits van de Jordaan, onder het genot van een Amsterdams biertje, legendarisch.
 • Feest van Joop – Eigenlijk is iedere Amsterdamse puber een beetje groot geworden bij Joop. En daarom is het nog steeds het favoriete afvoerputje van velen. De dag erna heb je altijd spijt, maar de avond zelf is het meer dan waard.
 • Club NL – Eigenlijk het afvoerputje van het W Hotel. Hier gaat het feest door waar het daar stopt. Nog ééntje dan…

Bron: catch52.nl

Photocredit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1