News Ticker

Danceorganisator Duncan Stutterheim ontvangt prestigieuze IJ-prijs

stutt

De IJ-prijs is alweer voor de 18e keer uitgereikt en dit keer in het fraaie Felix Meritis gebouw aan de Keizersgracht 324 in Amsterdam. De IJ-prijs is een initiatief van de gemeente Amsterdam en PwC en wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon die een belangrijke bijdrage levert, of heeft geleverd aan de economische ontwikkeling en/of promotie van de stad Amsterdam.

stutt4

De jury heeft deze keer de keuze laten vallen op danceorganisator Duncan Stutterheim (43). In de sfeervolle zaal op de eerste verdieping van Felix Meritis werd iedereen ontvangen en na een korte introductie van Anita Nijboer kreeg burgemeester van der Laan het woord. De heer van der Laan sprak lovende woorden uit en citeerde enkele zinnen uit het juryrapport. Vervolgens kreeg Duncan Stutterheim een prachtig beeldje dat door kunstenares Iris Le Rütte was vervaardigd.  uitgereikt en de prijs van 15.000,- euro mag Duncan Stutterheim besteden aan een door hem uitgezocht goed doel.

Eerdere winnaars waren onder andere Geert Mak, Joop van den Enden, Rahma el Mouden, Bob Pinedo, Mariss Jansons/Jan Raes en Wim Pijbes.

Tijdens zijn dankwoord liet hij een video zien van zijn vader, die op dat moment in het buitenland zat en die vertelde over hoe Duncan na vele moeilijkheden uiteindelijk de top heeft bereikt in de dancewereld. Duncan bedankte daarna alle belangrijke personen, die het opbouwen van zijn bedrijf hebben mogelijk gemaakt, inclusief zijn helaas te vroeg overleden broer Miles Stutterheim. Miles was een enorme drijvende kracht achter het succes van het bedrijf en dat mag niet onvernoemd blijven.

stutt6

Duncan vertelde tevens over zijn verblijf in Lesbos waar hij samen met zijn echtgenote Lisca steun heeft gegeven aan de talloze vluchtelingen daar. Duncan en zijn echtgenote waren net terug en Duncan wilde graag aandacht besteden aan hetgeen hij daar allemaal had gezien.

Daarna ging Duncan over op de orde van de dag, want hij stopt als CEO van SFX Europe en neemt afscheid van ID&T. De geestelijk vader van het dancebedrijf dat vorig jaar voor miljoenen werd overgenomen door het Amerikaanse SFX ‘is toe aan iets anders’.

Duncan en zijn vrouw Lisca speelden al een paar jaar met het idee uit de dancewereld te stappen. Ze kregen steeds minder zin in de feesten die ze nota bene zelf organiseerden. ‘We voelden gewoon dat we eruit groeiden’, zegt Duncan. ‘Dat heeft met de veranderde muziek te maken. Ik heb altijd op de dansvloer gestaan. Nu doe ik dat niet meer.’ Als voorbeeld haalt Duncan de muziek van de jonge Amstelveense dj Martin Garrix aan. ‘Ik kan het waarderen, maar sta er niet op te dansen.’

Zijn nieuwe initiatief is de A’DAM Music School, die is gevestigd in het voormalige Shellgebouw aan het IJ. In dit gebouw komt ook een hotel, restaurants, bars en clubs, een panoramadek en kantoren voor de creatieve industrie.

Duncan wilde graag laten horen hoeveel talent ze al hebben bij de A’DAM Music School en voordat de prijsuitreiking werd beëindigd, kreeg men een spectaculair optreden te horen van 4 jonge zangeressen van de A’DAM Music School. Wat een talent en wat een prachtige performance. Van deze dames zullen we ongetwijfeld meer gaan horen.

stutt2     stutt3

stutt5     stutt7

Photocredits: Amsterdam Today

 

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1