News Ticker

Clothingman Italia opent eerste boutique aan de Nieuwezijds Voorburgwal

cislider3

Op dinsdag 24 mei jl. was de feestelijke opening van de aantrekkelijke herenmodeboutique The Clothingman Italia aan de Nieuwezijds Voorburgwal 349 in Amsterdam. Vele genodigden waren naar het gezellige evenement gekomen waar ze ontvangen werden door de sympathieke Italiaanse cateraar Nicola, die heerlijke drankjes zoals Prosecco en het Italiaanse Pironi bier koud had staan en regelmatig bij de gasten langs liep met bladen vol met smaakvolle hapjes. Om de opening extra glans te geven was couturier Ronald Kolk uitgenodigd, die een openingsspeech hield en de wens uitsprak dat Clothingman Italia een groot succes zal gaan worden.

ci

Fleur Gravin Festetics de Tolna

Het gezicht achter de boutique is Fleur Gravin Festetics de Tolna. Zij studeerde op de TIO in Amsterdam en ging voor een examen naar Cambridge. Hier ontmoette ze haar liefde Nicola Flagiello en waar hij zeven jaar geleden twee winkels in Napels startte, begon het idee bij haar te groeien om deze bijzondere Italiaanse ambacht ook naar Nederland te brengen. Exact een jaar geleden besloot ze dat Clothingman Italia niet langer in Amsterdam mocht ontbreken en maakte ze haar droom waar.

Het Italiaanse modehuis biedt een tijdloze, trendbewuste lijn met casual en klassieke items en is hierdoor geschikt voor iedere gelegenheid. De naam Clothingman Italia is ontstaan in de periode waarin Nicola Flagiello zijn allereerste Engelse woorden leerde. De simpele woorden van de internationale taal kent vrijwel iedereen en weerspiegelen exact wat Clothingman Italia uit wil stralen: voor iedereen toegankelijk.

Italiaanse voorloper

Italiaanse mode is wereldwijd bekend en vooral Milaan is voorloper op het gebied van mode. De veelzijdige collectie van Clothingman Italia is dan ook geïnspireerd op de trends die we in Italië terugzien. De materialen zijn afkomstig uit Italië, waar ook de collecties worden geproduceerd. “Vergelijkend met Nederland loopt Italië voor als het op kleding aankomt. Een jasje wat twee jaar geleden in Napels in de mode was, zien we nu pas in Nederland verschijnen. Hierdoor zijn wij in staat kleding aan te bieden wat hier nog niet veel te zien is, maar wel al gericht is op de trends van nu”, vertelt eigenaresse Fleur.

Tailormade

ci7

De collectie bestaat uit colberts, overhemden, pakken en accessoires in verschillende kleuren en maten. Daarbij biedt Clothingman Italia de optie deze items volledig tailormade te maken om in ieders behoefte te voorzien. Volgens Fleur kan het modehuis dan ook aan iedere wens voldoen. “Er is voor ieder wat wils en de wens van de klant blijft altijd centraal. Pasvorm, kleur, materiaal en dessin kunnen eigenhandig gekozen worden en ook persoonlijke initialen op overhemden zijn hier mogelijk.” Kledingstukken worden volledig getailleerd en op het lijf gesneden.

Persoonlijke aandacht

Belangrijk is vooral de persoonlijke aandacht die men de klant mee wilt geven. Kenmerkend hierbij is de kleinschaligheid van Clothingman Italia dat niet snel zal uitgroeien tot een onpersoonlijke organisatie met een commerciële boventoon. “Wij willen dat klanten onder het genot van een espresso de boutique weer tevreden verlaten na een goede, persoonlijke service waarbij Italiaanse ambacht centraal staat.”

De volledige collectie van Clothingman Italia is verkrijgbaar in de nieuw geopende winkel op Nieuwezijds Voorburgwal 349.

Gebruik deze link om op de Facebookpagina van Clothingman Italia te kijken.

Photo Gallery

ci27     ci2

ci6     ci21

ci3     ci8

ci9     ci10

ci11     ci12

ci13     ci14

ci15     ci16

ci17     ci18

ci19     ci20

ci22     ci23

ci25     ci26

ci28     ci33

ci34     ci35

ci4     ci38

ci29         ci32         ci30

Photo credits: Amsterdam Today

 

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1