News Ticker

Climbing Mountains for MS op 28 mei 2016

ms

Op zaterdag 28 mei van 18:00 – 23:00 vindt in de klimcentra van Mountain Network (Amsterdam, Arnhem en Heerenveen) het grootste klimhalevenement in de strijd tegen MS van 2016 plaats: Climbing Mountains. We willen zoveel mogelijk mensen motiveren om mee te klimmen!

mssportcity

Het team van Stichting Mission Summit, een stichting die zich inzet voor een wereld zonder MS, organiseert dit event om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar MS. Niels is een van de teamleden van Mission Summit. Toen hij op zijn 30e te horen kreeg dat hij MS heeft, greep hij dit heftige nieuws aan om zich in te zetten voor een wereld zonder MS met zijn Stichting Mission Summit. Hij doet dit letterlijk door bergen te verzetten en zijn eigen grenzen te verleggen.

Op 6 april vertrok Niels naar Nepal voor zijn grootste uitdaging ooit: het beklimmen van de Mount Everest en naar alle waarschijnlijkheid bereikt hij vrijdag 20 mei de top (spannend…)! Zijn expeditie staat in het teken van fundraising voor deze zenuwslopende ziekte. Met het beklimmen van de Mount Everest probeert hij aandacht te vragen voor de ziekte MS en zoveel mogelijk geld op te halen voor noodzakelijk wetenschappelijk onderzoek. De ambitie is om in elke Mountain Network vestiging 8.848 meter te klimmen, de exacte hoogte van de Mount Everest, om geld in te zamelen voor Stichting Mission Summit.

Het geld dat wordt opgehaald is nodig om het onderzoek Project Y van het VUmc MS Centrum, geïnitieerd door Prof. Dr. Bernard Uitdehaag te laten starten. In dit onderzoek zal worden onderzocht hoe het kan dat MS zich bij iedere patiënt op een andere manier en op een ander tempo ontwikkeld.

Photo credit: mountain-network.nl

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1