News Ticker

De Citroën SM van Johan Cruijff wordt verloot

johancruijffsm

Wie altijd al wilde rondrijden in de auto van de beste Nederlandse voetballer aller tijden kan nu zijn slag slaan. Vanaf vandaag laat uitgeverij Nieuw Amsterdam bij online veilinghuis Catawiki namelijk 100 luxe en genummerde boekenboxen van de bestseller ‘Johan Cruijff – Mijn verhaal’, van journalist Jaap de Groot, veilen. Onder de winnaars van de boxen met nummers 1, 9, 14, 47 en 68 zal de uitgeverij ook nog eens de beroemde Citroën SM van Johan Cruijff uit 1972 verloten.

smjc

Bijzondere veiling

Volgens veilingmeester Marc Jans van Catawiki gaat het om een bijzondere veiling. ”De prachtige luxe notenhouten boxen zijn handgemaakt en ontworpen door kunstenaar Marco van Trigt. De oplage is met 100 stuks zeer beperkt en we verwachten dan ook belangstelling van zowel boekenverzamelaars, Citroën verzamelaars als echte Cruijff-fans. Zeker voor de boxen waarbij je kans maakt op de auto van Cruijff”. Een deel van de opbrengst van de veiling zal worden geschonken aan de Johan Cruijff Foundation.

Citroën SM

Volgens veilinghuis Catawiki staat de Citroën symbool voor Cruijff’s rebelse en ondernemende geest. Cruijff liet zich tijdens interviews voor kranten en magazines namelijk veelvuldig met zijn Citroën SM op de foto zetten. Daarmee was hij de eerste voetballer die in Nederland aan sluikreclame deed. Dit was ook de reden dat de Citroën vele minuten was te bewonderen in de documentaire No.14 uit 1973. Cruijff werd hierna nauwlettend in de gaten gehouden door de belastingdienst. Volgens Cruijff was er in die tijd gewoon niets geregeld voor voetballers als beroepsgroep.

jcsm

Johan Cruijff – mijn verhaal

De luxe boxen met de nummers 1, 9, 14, 47 en 68 refereren aan belangrijke getallen in het leven van Johan Cruijff. Zo speelde hij natuurlijk met de nummers 9 en 14 op zijn rug en werd hij in 1947 geboren. Nummer 68 refereert aan de leeftijd waarop Johan Cruijff eerder dit jaar overleed. De boxen met deze nummers zijn ook voorzien van een Engelse editie en daarom verwacht Catawiki ook veel biedingen uit het buitenland.

Het eerste deel van de veiling loopt van 11 november t/m 22 november en is te bekijken via www.catawiki.nl/cruijff

Het tweede deel van de veiling begint op 2 december.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: ANP Pers Support

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1