News Ticker

Chocoladereep ‘Gorilla Bar’ vliegt de wereld rond met de KLM

gorilla-bar

Speciaal voor KLM World Business Class heeft Chocolatemakers een mini versie van hun populaire ‘Gorilla bar’ gemaakt. Het kleine biologische chocolaatje reist op grote hoogte in een unieke verpakking, ontworpen in samenwerking met de KLM design afdeling. Uiteraard voldoet de wikkel aan de hoge eisen van Chocolatemakers; volledig composteerbaar en bij het bedrukken is biologische inkt gebruikt.

Amsterdamse chocoladefabriek

Voor de Amsterdamse chocoladefabriek is de samenwerking met KLM een unieke kans om hun chocolade aan een wereldwijd publiek te presenteren. “In de 5 jaar dat we nu bezig zijn hebben we het toch maar mooi voor elkaar gekregen dat de KLM op haar vluchten onze duurzame kwaliteits-chocolade uitdeelt. KLM geeft hiermee het goede voorbeeld en we hopen dat meer bedrijven zullen volgen”, aldus Enver Loke van Chocolatemakers. KLM neemt binnen de luchtvaartsector een leidende positie op het gebied van duurzame catering. Verantwoord omgaan met mensen en aarde, vertaalt zich ook door in de keuze voor voedingsmiddelen.

Duurzaam

gorilla-bar

KLM heeft gekozen voor de Chocolatemakers om zo haar passagiers een duurzaam en kwalitatief hoogstaand chocolaatje aan te bieden. Chocolatemakers heeft samen met Bio4Pack uit Haaksbergen voor deze mini reep een volledig composteerbare verpakking uitgedacht. De reep is verpakt in cellulose papier en folie. Patrick Gerritsen is trots op het resultaat en de bijdrage die het bedrijf levert aan de kwaliteit van de chocolade: “Het papier houdt UV stralen tegen zodat de reep niet wit verkleurt en door het folie kan er geen zuurstof bij de chocolade, hierdoor blijft de reep goed op smaak. Rodney Nikkels van Chocolatemakers is blij met de nieuwe verpakking: “De productie van de wikkel vraagt geen fossiele brandstof, de verpakking kan gewoon bij het GFT afval en is na 6 maanden volledig afgebroken. Organisch recycling heet dat en daarmee laten we zien dat duurzaam verpakken van chocolade echt mogelijk is”.

Gorilla Bar

De laatste berggorilla’s leven in het Virunga Nationale Park in Oost Congo. Om de aantasting van hun leefgebied door de mens tegen te gaan is cacao aangeplant aan de rand van het park. De cacao voorziet de bewoners van extra inkomen zodat ze niet het leefgebied van de gorilla’s bedreigen. Chocolatemakers Chocolatemakers is een ‘bean to bar’ ambachtelijke chocoladefabriek in Amsterdam Noord. Als producent koopt Chocolatemakers hoge kwaliteit biologische cacao direct bij de cacaoboeren in voor een eerlijke en goede prijs. De chocoladerepen worden verpakt in 100% recyclebaar materiaal en bedrukt met bio-inkt. Momenteel werkt Chocolatemakers samen met boerencoöperaties in Peru, Dominicaanse Republiek en Congo. Chocolatemakers laat middels bijzondere repen en projecten zien hoe chocolade anders gemaakt kan worden en hoe het mogelijk is om duurzaam te produceren.

Bron: www.chocolatemakers.nl

Photo credit: www.chocolatemakers.nl

Photo credit: CrazyCh3m via Foter.com / CC BY-ND

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1