News Ticker

Chinese toeristen geven veel geld uit

chinesetoerist

Chinese toeristen die vorig jaar naar het buitenland reisde, hebben in totaal ongeveer 163 miljard dollar (1 biljoen yuan) uitgegeven. Dat is veel meer dan de 153 miljard dollar, die het bureau voor Chinees toerisme heeft geschat.

“Meer dan een 100 miljoen uitgaande reizigers uit China hebben in 2014 een gecombineerd consumptie volume van Chinese toeristen overtroffen,” zei minister van handel Gao Hucheng zaterdag tijdens een persconferentie na de lopende parlementaire zitting, waarbij hij gebruik maakte van de gegevens van het ministerie van handel.

“Er zijn diverse redenen achter dit verschijnsel, zoals het feit dat er nu een generatie is die mag reizen en geld heeft, maar ook is een belangrijke reden het verschil in prijs,” vertelde hij aan de verslaggevers. Hoge belastingtarieven op sommige producten in China en prijsstrategieën van sommige buitenlandse merken leiden tot hogere prijzen voor dezelfde producten in China, zei Gao. Dit soort producten koopt men dan graag in het buitenland.

Vanuit China reizen meer toeristen naar het buitenland dan welk land dan ook in de wereld. Chinese reizigers maakte meer dan 100 miljoen internationale reizen in de eerste 11 maanden van 2014. Hiervan was 60 procent gericht op reizen binnen groter China met inbegrip van Macau, Taiwan en Hong Kong (hoewel het aantal toeristen in de laatstgenoemde dreigt te dalen in de komende jaren).

Niet voor niks worden er de komende jaren 8 hotels gebouwd in Amsterdam, die speciaal voor de Chinese toeristen worden gebouwd. De eerste komt in Schiphol-Rijk met een pendelbus naar het centrum van Amsterdam.

Photo credit: bigbirdz / Foter / CC BY

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1