News Ticker

Chanel opent winkel met glazen gevel in de PC Hooftstraat

chanel

MRDV wilde iets ontwerpen dat past bij de P.C. Hooftstraat, zegt architect Winy Maas.

“Voorheen waren hier woonhuizen. Toen er winkels kwamen is vaak de onderpui gesloopt en vervangen door zoveel mogelijk glas.” Een volledig glazen gevel ontwerpen lag voor Maas dus voor de hand.

Glas is standaard geworden bij de ‘flagshipstores’, die in opkomst zijn in Amsterdam. Het gaat in deze winkels meer om de presentatie van merk en product dan om de verkoop. “Veel glas zorgt dat de klant de winkel en de producten zo goed mogelijk kan zien,” zegt Maas.

Doorzichtig
De gevel heeft glazen kozijnen, glazen deurklinken, doorzichtig cement, en natuurlijk glazen stenen. Waar vind je die? Bij specialisten in Venetië die glazen stenen gieten en testen. De stenen moesten net zo stevig zijn als bakstenen. Alleen de boog boven de deur weegt al honderd kilo.

Na het testen werden de stenen gepolijst, om te kunnen lijmen. Maas: “Als de tandarts een kroon op je tand lijmt, blijft die wel een tijdje zitten. Zulke lijm hebben wij ook gebruikt.” En dus werd een team orthodontisten ingehuurd om te lijmen met uv-straling. “Elke steen kostte was een uur werk.”

Gebruik deze link om meer te lezen over dit onderwerp.

Bron: parool.nl

Photo credit: mikelo via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1