News Ticker

Burgemeester van der Laan opende het geheel vernieuwde Gelderlandplein

gp5

Begin april 2016 heeft Burgemeester Eberhard van der Laan het geheel vernieuwde Gelderlandplein geopend. Dit winkelcentrum in de wijk Buitenveldert in Amsterdam-Zuid kreeg zijn naam in 1966. De afgelopen jaren heeft het Gelderlandplein een grootse metamorfose ondergaan. Herrezen uit het stof van de verbouwing combineert het nu de vertrouwde couleur locale met de luxe van internationale topmerken, de gezelligheid van cafés en terrassen en de aantrekkingskracht van culinaire en culturele genoegens. In de nieuwe presentatie spelen kunst en muziek een rol van betekenis. Logisch, aldus Lesley Bamberger, directeur van Kroonenberg Groep:

“Winkelen anno nu is een totaalbeleving die alle zintuigen prikkelt. Klanten verwachten meer en beter en dat is wat we ze nu op het geheel vernieuwde Gelderlandplein willen bieden.”

Feest en kansen voor iedereen

gp3

De opening van het nieuwe Gelderlandplein was een groot spektakel. Gedurende de openingsdagen ontvingen alle bezoekers een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen mega-grote-Gelderlandplein-shopping-bag van ecologisch katoen. De eerste 100 tassen bevatten tegoedbonnen ter waarde van € 50,- en aan elke tas hing een code die kans bood op een gloednieuwe auto, een GP branded Fiat 500. Op woensdag was er een middag vol kids-activiteiten met als hoogtepunt het optreden van een mystery guest, ook bekend als tv-persoonlijkheid, dierenvriend, bioloog en kinderheld. Wie via www.gelderlandplein/mysteryguest zijn of haar naam had geraden, maakte kans op een van de zeer gelimiteerde plaatsen tijdens de show. Deelnemende kinderen aan een dieren/balonnenspeurtocht door het hele winkelcentrum maakten kans op een hoverboard. Ook werd op woensdag de winnaar van de Gelderlandplein-auto bekendgemaakt.

Kunst en muziek

gp4

Kunst speelt een belangrijke rol in de presentatie van het nieuwe Gelderlandplein. Met hulp van Alex Daniëls van Galerie Reflex Amsterdam heeft Lesley Bamberger een aantal kunstwerken aangekocht die variëren op thema’s als dynamiek, humor en innovatie. Wie het plein bezoekt, bezoekt als het ware een doorlopende tentoonstelling van internationale, wereldberoemde kunstenaars onder wie KAWS, Joel Morrison, Marcus Harvey, Lars Fisk, Erwin Wurm en Donald Beachler. Opvallend element bij de ingang is een digitaal kunstwerk van Julian Opie. De Nederlandse componist, pianist en producer Michiel Borstlap was verantwoordelijk voor de muziek op het plein. Maandelijks stelt hij een playlist samen die recht doet aan het seizoen en aan het specifieke moment van de dag.

Het Gelderlandplein

Dankzij een forse uitbreiding van maar liefst 7000 m2 heeft het Gelderlandplein nu een oppervlakte van 27.200 m2 in totaal. Het winkelaanbod is uniek vanwege de speciale mix van lokale en mondiale invalshoeken. Nieuw zijn de (flagship)stores van Mango, IKKS, Marqt, Sissy Boy, Bever, Costes en McGregor. De horeca in het winkelcentrum is verder uitgebreid met Le Pain Quotidien, Takumi – Lobster & Burger, Tanuki en Saigon.
Belangrijke trekkers voor de ruim vier miljoen bezoekers per jaar zijn herenspeciaalzaak Rick Moorman die de Dutch Retail Excellence Award heeft gewonnen en Albert Heijn, de beste supermarkt XL van Nederland. Ook de bereikbaarheid is sterk verbeterd. Sinds december rijdt er op de Zuidas en in Buitenveldert op kosten van Kroonenberg Groep een gratis bus naar en van het Gelderlandplein. Met 200 extra nieuwe parkeerplaatsen en 1,5 uur gratis parkeren is het nieuwe Gelderlandplein voor iedereen toegankelijk.

Kroonenberg Groep: Solid & Inspired

Kroonenberg Groep voorziet in huisvesting voor winkelen, werken en wonen. Het eigen bestand aan vastgoed wordt voortdurend geoptimaliseerd en afgestemd op de behoeften in de markt. In het streven naar levering van toegevoegde waarde worden creativiteit en een scherp oog voor detail gecombineerd met financiële daadkracht en snelle besluitvaardigheid. Kroonenberg Groep stelt zich ten doel een optimale balans te bereiken in ontwikkeling, kwalitatief beheer en rendement.

Photo Gallery

gp1

gp6     gp7

gp8     gp9

gp10     gp11

gp13     gp14

gp15     gp16

gp17     gp18

Bron: kroonenberg.nl

Photo & Video credits: Amsterdam Today

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1