News Ticker

Bruin verslaat Oranje tijdens EK 2016

supporters

Door onrust op vakantiebestemmingen, slecht weer in eigen land en gebrek aan EK-deelname lijken zonnebanken in Nederland niet aan te slepen, zo meldt Art & Craft, de Belgische elektronicagigant. Dat is echter de aanname want het is tot nog toe voor hen ook een raadsel waaraan deze plotselinge stijging (een verdrievoudiging) te danken is.

Bij onze zuiderburen bemerkt Art & Craft een soortgelijke trend in online zonnebankverkoop niet. Doordat de Rode Duivels wel aan het EK deelnemen is daar meer vanzelfsprekend de verkoop van flatscreens enorm toegenomen. Het toevallig samenvallen van de onderstaande factoren maakt de Nederlandse trend een stuk logischer.

Weer heeft duidelijke invloed op verkoop van elektronica

Als we er enkele historische verkoopcijfers op naslaan zien we buiten normale seizoentrends een sterk verband tussen het actuele weer en de verkoop van airco’s, barbecues, ontharingsproducten en fotocamera’s. De piek die zonnebankverkoop normaal toont ligt met name rond januari en maart en lijkt in zowel warme als koude winters rond dezelfde weken het grootst te zijn. Het weer heeft eerder geen duidelijk verband met zonnebankverkoop getoond, maar de huidige verkooppiek lijkt een voortvloeisel uit de hevige regenval van afgelopen weken.

zonnebank-uitverkocht

Onrust op vakantiebestemmingen maakt zonvakantie te duur

Voorheen enorm populaire zonbestemmingen als Turkije en Egypte zijn door de instabiele situatie in de regio en de dreiging van aanslagen een stuk minder in trek. Door de vluchtelingenproblematiek op de Griekse eilanden vinden Nederlanders ook deze bestemming geen goed alternatief.

Met dit jaar een sterker effect van El Niño zien we in sommige vakantielanden juist nattere zomers en in weer andere landen extremere droogte. Alleen het zuiden van Spanje, de Canarische Eilanden en Ibiza zouden resteren als zon-zekere, relatief veilige en goedkope bestemming, maar door de enorme vraag hebben prijzen van de laatst resterende accommodaties een recordhoogte bereikt. Reisaanbieder Fuerteventura.nl geeft zelfs aan dat Nederlanders tot wel drie keer zoveel wensen te betalen voor een slaapplaats op het normaal zo rustige eiland Fuerteventura.

2012vs2016

Nederland niet naar het EK-voetbal, België wel!

Normaal gesproken lopen verkooptrends van elektronica in Nederland en België in gelijke verhoudingen met elkaar op. Toen Nederland tijdens het vorige EK in 2012 in tegenstelling tot de Belgen wel meedeed zagen we met name in de verkoop van grote flatscreens een groot verschil ontstaan. Momenteel valt een zeer vergelijkbare Belgische piek rond het EK te meten, maar de verkoopstijging van zonnebanken in Nederland is daarmee nog niet eenvoudig te verklaren. Waarschijnlijk besteden de Nederlanders hun geld zonder EK-deelname liever aan vakantie, of bij gebrek daaraan, aan een kunstzon.

“Pas op dat je niet verbrandt”

artencraft-logoArt & Craft wil echter wel waarschuwen dat een zonnebankteint geen bescherming biedt tegen de echte zon. Het gebruik van een zonnebank in de zomerperiode is daarmee niet hetzelfde als voorbruinen op het strand. Als extra waarschuwing wordt bij iedere bestelling van een zonnebank daarom een brochure met enkele richtlijnen tegen huidkanker meegezonden. KWF Kankerbestrijding juicht dit initiatief van Art & Craft van harte toe en onderschrijft het toegenomen belang daarvan in de zomer.

Samenloop van omstandigheden?

Los van elkaar hebben deze factoren niet eerder tot een stijging in de verkoop van zonnebanken gezorgd. Het samenkomen ervan heeft nu blijkbaar tot een ongewone piek geleid. Hopelijk doet Nederland vanaf nu weer altijd mee aan EK en WK en kunnen we gewoon weer TV’s gaan kopen.

Kijk op www.artencraft.be voor meer informatie.

Bron: booming.nl

Photo credits: booming.nl

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1