News Ticker

Veel BN-ers in shock na uitslag Amerikaanse verkiezingen

amerikaanse-verkiezing

Bekende Nederlanders zijn er enorm van geschrokken dat niet Hillary Clinton, maar Donald Trump de nieuwe president van de Verenigde Staten is geworden. Dat blijkt uit reacties op Twitter. De sterren van ons land vinden het ongelooflijk dat Trump de nieuwe machtigste man van de wereld is. “Ik zit al een half uur met open mond voor de tv“, zegt Shownieuws-presentatrice Renate Gerschtanowitz. En BNN-talent Jan Versteegh is ook bezorgd: “De wereld is gek geworden.

Domien Verschuuren, de nieuwe ochtend-dj van 3FM, beseft het zich nog nauwelijks. “Dit is allemaal niet echt, toch?“, zegt hij. “Money can buy you anything.

Giel Beelen, de vertrekkend ochtend-dj van 3FM, geeft aan verdrietig te zijn. “How is het mogelijk gek!! Wordt deze man écht de 45ste president van de Verenigde Staten?

Actrice Carice van Houten wil niet meer op deze wereld wonen. “Dag vader en dag moeder, dag zuster Ursula, ik zie ‘t hier niet zitten, ik ga naar…… Mars.”

Wouke van Scherrenburg was na het ontwaken ‘meteen in shock’. TROS-ster Jan Smit zag het allemaal gebeuren in New York: “Mensen vallen elkaar hier (uit pure wanhoop) huilend in de armen. Wat vooraf onmogelijk leek wordt werkelijkheid!

GTST-actrice Babette van Veen veroordeelt Trumps werkwijze. “Jezelf verrijken aan een systeem waarvan je vervolgens zegt dat het niet deugt zodat iedereen op je stemt, dat mensen daar in trappen…

Harry de Winter spreekt van ‘another 9/11′ en cabaretier Jochem Myjer: “Bijna hetzelfde gevoel als 11-9-2001. Dat je weet dat de wereld vanaf nu voorgoed gaat veranderen. Doodeng.”

FOX-ster Toine van Peperstraten vindt het erg dat zijn moeder dit nog moet meemaken en NOS-sterjournalist Ron Fresen zegt: “De boze blanke man spreekt. De rest valt stil.”

GTST-schrijver Kennard Bos zegt een nachtmerrie realiteit te zien worden, Patrick Kicken stelt dat ‘ineens je gekke oom de baas van de wereld is’ en GTST-actrice Sanne Langelaar is ‘sprakeloos’: “Een racist die geen respect heeft voor vrouwen wordt president. Hoe kun je als weldenkend mens op hem stemmen?

Britt Dekker is vooral heel bang voor wat er nu gebeuren gaat. “Ik ben bang voor Donald Trump. Amerika kiest kut.

Radiomiljonair Coen Swijnenberg heeft dit ook niet zien aankomen. “Dat een schreeuwende zakenman zonder politieke ervaring de machtigste man van de wereld wordt is een bizar knappe prestatie.

Isa Hoes zegt er geen woorden voor te hebben en 100% NL-dj Lex Gaarthuis laat weten: “Al die verontwaardigde tweetjes van naïeve Twan Huys volgers. Gelukkig kiezen wij in NL niet voor ‘n schreeuwende politicus met raar haar.

Acteur Barry Atsma: “OMG. Het tijdperk van de boze gefrustreerde onderbuik van de samenleving is begonnen. Trump, Le Pen, Wilders, en zo nog een paar namen.

Thijs Römer: “Dikke boze blanke mensen; love them. Nou Jan Roos, misschien nog iets harder domme dingen roepen. Blijkbaar werkt het.

Peter R. de Vries: “Oef! Het wordt nu wel moeilijk om de wereld nog een beetje serieus te nemen… “

Marian Mudder vindt het ‘verschrikkelijk’ en acteur Patrick Martens zegt: “Ik weet niet waarom, maar ik voel een Derde Wereldoorlog opkomen.

EO-gezicht Marc Dik vindt de teleurstelling onder journalisten opvallend. “Geen Trump-fan maar van die overduidelijk teleurgestelde ‘objectieve’ journalisten kan ik genieten.

Er zijn ook een aantal positivo’s. “En nu al deze verontwaardiging bundelen en een vuist maken tegen haat in Nederland! Heal the world“, zegt NOS-ster Milouska Meulens.

RTL Boulevard-presentator Luuk Ikink stelt dat er ergere dingen zijn. “Wel blijven ademhalen vandaag hoor! De wereld is niet vergaan!

Voetbalcommentator Jeroen Elshoff vindt troost in voetbal. “Gelukkig is er vanavond vriendschappelijk voetbal. Live op Radio 1.

En RTL Nieuws-ster Peter van Zadelhoff: “Wel leuk dat Amerika nu weer great wordt toch? Optimismetweet.

Emile Ratelband is wél blij met de overwinning van Trump. “Hoera Trump! De gevestigde macht MOET op de schop. Niet opnieuw uitvinden maar TERUG naar waarden en normen die bleken te werken!

Bron: mediacourant

Photo credit: zoxcleb via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1