News Ticker

Bert Huisjes van WNL vond Sylvana-grapje van Giel Beelen grappig

gielbeelen

Bert Huisjes, de baas van omroep WNL, vond het apengrapje van Giel Beelen over Sylvana Simons wél grappig. Dat heeft hij laten weten in het programma De Ochtend op Radio 1. Huisjes moest in de radioshow ook lachen om de herhaling van het audiofragment. “Ik moest er wel om lachen, ja. Giel Beelen maakt een grap over Sylvana en dat wordt dan weer versleten als kwetsend. Sylvana heeft zich natuurlijk als een soort beroepsgekwetste opgesteld. Sylvana moet niet zo klagen.”

Simons is erg bergafwaarts gegaan, vindt hij. “Ze was één van de sterren van ons bestel, ze had een eigen talkshow. Als je het hebt over kansen die iedereen kan krijgen, dan heeft zij die ten volle benut en gekregen. Ze deed het heel goed.”

Het is een leuke vrouw, ze is slim, ze kan goed praten en ziet er prachtig uit. Maar ze zit nu in een soort nieuwe fase van haar leven dat ze politiek geactiveerd is en dan zit ze bij een heel bedenkelijke partij. Ze zit ons allemaal aan te praten dat we racisten zijn.”

Huisjes vindt de grap van Beelen door de beugel kunnen, omdat het een absurde grap is. “Het is een grapje. Ik moest er wel even om lachen, omdat ik Giel Beelen totaal niet als een racist zie. Laten we toch iets meer lachen om al die discussies. Straks mag Youp van ’t Hek ook geen grapje meer maken.”

Esquire-baas Arno Kantelberg sprong eerder al in de bres voor Beelen op Radio 1 en pleitte voor het behoud van flauwe grappen. Huisjes sluit zich daarbij aan: “Als we niet meer om flauwe grappen mogen lachen, wordt het heel saai in Nederland.”

Journaliste Annette van Trigt, die ook te gast was in De Ochtend, vindt de kritiek eveneens overdreven. “Die man zendt van 6 tot 9 uit, drie uur en maakt een keer een faux pas, so be it. Het kan gebeuren.”

Beelen ging gisterenavond in De Wereld Draait Door diep door het stof voor Simons.

Bron: mediacourant

Photo credit: maartmeester via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1