News Ticker

Armoede in Nederland is een veel groter probleem dan men denkt

armoede

Wist u dat ruim 700.000 Nederlandse huishoudens in armoede leven? En dat in Nederland 1 op de 8 kinderen in armoede opgroeit?

Stichting Armoedefonds helpt lokale organisaties en initiatieven die actief zijn op het gebied van armoedebestrijding of het verzachten van de gevolgen van armoede in Nederland. Ook bij u om de hoek. Wij geloven in de kracht van lokale organisaties. Organisaties die persoonlijk contact hebben met de mensen die in armoede leven. Lokale organisaties kunnen de best passende hulp verlenen aan kinderen en chronisch zieken, gezinnen en ouderen met financiële problemen.

Armoedebestrijding

In 2013 is Stichting Armoedefonds gestart met het opzetten van een eigen organisatie. Ons doel is het bestrijden van armoede, door het financieel ondersteunen van lokale organisaties die actief zijn op het gebied van armoedebestrijding in Nederland. We geven geen individuele steun, omdat iedere vraag heel specifiek is en we geloven in de kracht van lokale organisaties die de persoonlijke situatie van het individu kennen en daar de hulp op afstemmen.
Wij geloven in een maatschappij waarin mensen elkaar steunen en waarin we zorgen voor onze medemens. Samen met u.

Officieel erkend

Stichting Armoedefonds is officieel door de Belastingdienst erkend als goed doel. Dat betekent dat wij een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) zijn. Wij betalen daarom geen belasting over bijdragen die wij ontvangen en de plaatselijke organisaties die wij financieel steunen hoeven geen belasting te betalen over onze bijdrage.

Stichting Armoedefonds gelooft in mensen die elkaar helpen. Helpt u mee?

Artikel over de voedselbank

U kunt deze link gebruiken om ons eerder gepubliceerde verhaal over de voedselbank te lezen.

Photo credit: fyunkie via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1