News Ticker

Arie Boomsma interviewt Ingrid Rering

kro

Het indrukwekkende boek met de titel “Weer boven water” is geschreven door Ingrid Rering. Haar boek gaat over haar verschrikkelijke ervaringen tijdens de tsunami van 2004. Op tweede kerstdag veranderde haar prettige leven in 1 seconde in een complete nachtmerrie. De tsunami sloeg onverwachts toe in het vredige Thailand waar zij op dat moment met haar gezin op vakantie was. Haar oudste dochter Dominique is toen helaas verdronken. Haar andere dochter Isabelle, zijzelf en haar toenmalige echtgenoot hebben de tsunami ternauwernood overleefd.

Op maandag 16 februari om 19.20 uur bij de NPO 2 bij de KRO wordt haar interview met Arie Boomsma uitgezonden bij het populaire programma “de Wandeling”. Tijdens de wandeling ergens aan de kust van Noord-Holland heeft Arie haar  geïnterviewd over haar boek en haar heftige belevenissen vlak voor, tijdens, vlak na en na de tsunami van 2004.

krofotoHet programma de Wandeling is een mooi en integer gemaakt tv-programma, waarin de presentators Arie Boomsma en Sander de Kramer beurtelings gesprekken voeren met mensen die hun hart volgen of iets bijzonders hebben meegemaakt. Arie Boomsma: ‘Wat wil een interviewer nou nog meer? Persoonlijke gesprekken voeren op prachtige plekken in het land. Een mooier interviewprogramma dan KRO De Wandeling is nauwelijks denkbaar.’

Ingrid Rering had al wat media-aandacht gehad en daardoor kwam haar verhaal ook in de belangstelling van de KRO. De productie van het programma nam contact met haar op en dat heeft geresulteerd in een prachtige opname op een zonnige, maar koude winterdag in januari.

Ingrid vertelt hier zelf over: “In tegenstelling tot de regenachtige dag ervoor was het een heerlijke zonnige dag aan het strand. Om half 1 hebben we met de regisseur, die onder andere ook het programma “Spoorloos” maakt, en zijn geluidsman, zijn cameraman en Arie Boomsma geluncht. Het was een ontspannen en gezellige sfeer, waardoor ik mij helemaal op mijn gemak voelde. Daarna gingen we het strand op. We hebben een paar uur gewandeld, terwijl Arie mij interviewde. Het was een bijzondere ervaring met een bijzondere man. Arie maakt echt verbinding met je, waardoor het voor mij heel makkelijk is geweest om bij mijn gevoel te komen. Na een kopje koffie hebben we gesprek buiten op de veranda van een strandpaviljoen vervolgd. Na opnieuw iets warms gedronken te hebben, warme chocolademelk, zijn we weer het strand op gegaan. Het was inmiddels gaan sneeuwen. Tussen half vijf en vijf uur was het gesprek beëindigd. Het was voor mij een gedenkwaardige dag met allemaal mooie mensen om mij heen.

Indien u geïnteresseerd bent geraakt of u kijkt al vaker naar dit prachtige tv-programma van de KRO, dan kunt u zoals eerder genoemd de aflevering met Ingrid Rering zien op maandag 16 februari om 19.20 uur bij de KRO.

Naast het interview met Arie Boomsma is Ingrid ook geïnterviewd door Sandra Reemer. Kijk op deze link voor dat interview.

Mocht u haar indrukwekkende boek willen bestellen, dan kunt u een e-mail sturen naar ingridrering@gmail.com. Ingrid zal dan contact met u opnemen over uw bestelling.

Foto’s: Bart Honingh / Amsterdam Today

cover

Boek cover: Isabelle de Vries / Sonny Arkenbout

 

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1