News Ticker

Amsterdam en het FNV maken ruzie over Festival FNV

fnv

De FNV en de gemeente hebben slaande ruzie over de festiviteiten op 1 mei, de door links gevierde Dag van de Arbeid. De vakbond wil een manifestatie met muziek, catering en een draaimolen houden in het Oosterpark, maar volgens Van der Laan had de vakbond hier zoals ieder ander een evenementenvergunning voor moeten aanvragen.

Dat is niet gebeurd, waardoor er nu verbeten onderhandels wordt. Van der Laan heeft de vakbond medegedeeld dat voor het ,,festival’’, zoals FNV het zelf aankondigt, met optredens van onder andere de rappers Typhoon en Fresku, een evenementenvergunning nodig is. Ook zouden er er cateringtenten, een zweefmolen en een reuzenrad op het pas herstelde gras van het Oosterpark geplaatst woren. De vakbond, met in het achterhoofd de bekende uitspraak van Van der Laan dat het recht op demonstratie ’hier bijkans heilig is’, vindt dat de uitgebreide festivitetien op 1 mei een openbare manifestatie zijn waarvoor geen vergunning nodig is. ,,Gemeente en stadsdeel wisten van de plannen en hebben in december aangegeven dat het Oosterpark beschikbaar was. Uitwijken naar een andere locatie kan eigenlijk niet’’, dreigt FNV.

Gebruik deze link om meer te lezen over dit onderwerp.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: FNV Bondgenoten via Foter.com / CC BY

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1