News Ticker

Amstel Boathouse bouwt een thuis aan het water

amstelboathouse

Begin 2017 moet het bekende paviljoen aan de Amsteldijk 233 – ooit het befaamde Halfweg ‘t Kalfje – een geheel nieuw gezicht hebben. Desondanks toont het nieuwe Amstel Boathouse haar concept al vanaf 16 september in het restaurant. Vanaf september 2016 transformeren eigenaren Pim Pronk en Jeanine Geurts geleidelijk nieuwe gedeeltes van het restaurant en de evenementenlocatie. In januari en februari sluit Amstel Boathouse de deuren voor de laatste grote verbouwingen om vanaf 1 maart een thuis in het Martin Luther King Park neer te zetten.

De koers van Amstel Boathouse

Gelegen aan de Amstel brengt Amstel Boathouse lunch- en dinermenu’s die zich laten inspireren door de omgeving. Plateaus fruits de mer, schalen oesters en toegankelijke visgerechten worden bereid met mooie ingrediënten uit het water. Amstel Boathouse vult ze aan met een selectie van zoveel mogelijk biologisch geproduceerde vlees- en vegetarische gerechten. In samenwerking met Riviera Maison creëert Amstel Boathouse tijdens haar transformatie een huiselijke setting waarin natuurtinten, hout en nautische details leidend zijn. De historische details van het pand, zoals de oude koepel, herwinnen in de renovatie hun voormalige glorie.

De zeven verschillende evenementenruimtes en wintertuinen van Amstel Boathouse krijgen ieder een nieuw en eigen karakter. Ze bieden na hun transformatie onderdak aan events voor 12 tot 200 gasten, met een totaal van 700 gasten. Iedere ruimte draagt de naam van één van de imposante spiegelretourschepen waar de VOC mee op pad ging zoals de ‘Hollandse Leeuw’ en ‘Batavia’. Ook wordt de steiger voor Amstel Boathouse in ere hersteld om varende gasten moeiteloos te kunnen ontvangen.

Historie herleeft

Het bekende paviljoen aan de Amstel laat in bijna 130 jaar haar sporen na in de Amsterdamse geschiedenis. In 1887 is de locatie onder de naam ‘Halfweg ’t Kalfje’ de opstapplaats voor het pontje naar Ouderkerk. Zo’n 15 jaar later maakt Jan Olieslager, ook wel bekend als de ‘Antwerpse vliegduivel’, vanaf hier de allereerste vliegtocht boven Amsterdam. Vanaf 2016 zet het paviljoen koers naar nieuwe tijden. Historie herleeft met een restaurant en evenementenlocatie die de geschiedenis roemt met moderne smaak, landelijk design en hoogstaande service.

Bron: Typhoon Hospitality

Photo credit: amsfrank via Foter.com / CC BY-SA

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1