News Ticker

Als blanke mensen zich bruin schminken, dan denk ik niet: hé, ze doen mij na

williewartaal

Hieronder de mening over Zwarte Piet en racisme van Olivier Mitshel Locadia, beter bekend als de rapper, acteur en televisiepresentator ‘Willie Wartaal’.

willie

Willie: “Als blanke mensen zich bruin schminken, dan denk ik niet: hé, ze doen mij na. Het zijn gewoon blanke mensen met bruine schmink op hun gezicht. Moeten zij weten. Negers zijn ook racistisch. Surinamers noemen Hindoestanen ‘koelies’ (sjouwer); die hebben het nooit over ‘Hindoestaanse mensen’. En Afrikanen zijn Bokoes (stinkvis). Maar als blanken zich bruin schminken, is er opeens iets heel ergs aan de hand. Mensen moeten zich leren aan te passen aan de geldende normen in een land. Je moet niet vergeten dat je een minderheid bent in een land van blanken. Racisme is een plek in je eigen hart. Dus als iemand iets tegen je zegt en dat vind je vervelend, dan moet je bij jezelf nagaan waarom. Voor mij zijn het gewoon woorden.”

Volgens Locadia moeten de media ook eens stoppen met de racismediscussie: “Het probleem ligt vooral bij de media, zij gaan er steeds weer mee aan de haal en dan blijft het een ding”.

(Interview in de Vara-gids van 9 augustus 2016)

Bron: Vara

Photo credit: Branko Collin via Foter.com / CC BY-SA

Photo credit: Facebook

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1