News Ticker

Achter het Olympisch Stadion ligt een onontdekte oase

parkfoto

Park Schinkeleilanden is een mals stukje groen, op een plek waar je het niet verwacht: vlak bij het Olympisch Stadion. Je hebt er alles wat een mens nodig heeft op een mooie zomerdag in de stad.

Park Schinkeleilanden

Voor wie nog steeds denkt dat Amsterdam ophoudt te bestaan achter het Olympisch Stadion: dat doet het niet. Goed, recht erachter zijn slechts sportparken en bedrijventerreinen, en dat blijven locaties waar je alleen komt als je er iets te zoeken hebt, bijvoorbeeld wanneer je moet sporten, werken of bedrijventerreinenspotter bent.

Toch ligt er ook al jaren een aantrekkelijke reep zomergroen waar ook niet direct omwonenden beslist eens heen moeten. Park Schinkeleilanden ligt er in al zijn groene malsheid te lonken naar de zomerrecreant die niet ver buiten de stad wil, maar qua vertier wel het volledige pakket wil: zon, groen, water en barbecuemogelijkheden, zonder kans op een gepeperde boete van een agent die iets zegt als: ‘Ik doe ook maar mijn werk, mevrouwtje/meneertje.’

Park Schinkeleilanden biedt het allemaal, maar de eerste twee van de vier eilanden, Tenniseiland en Voetbaleiland, kun je wegens abonnement op een sportschool met airconditioning en verkoelendesapjesbar vanzelfsprekend overslaan. Het is vooral het derde eiland, Parkeiland, dat alles goed doet wat een stukje groen bij temperaturen van boven de 25 graden behoort te doen.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: parool.nl

Photo credit: PhotoHenning / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1