News Ticker

Aangename presentatie van het schitterende horlogemerk Henry London

upslider2

The Uptown Meat Club aan de van Baerlestraat 7 in Amsterdam was het prettige decor voor de presentatie van het fraaie horlogemerk Henry London. The Uptown Meat Club in Zuid is een must om te bezoeken. Het prachtige interieur was heel goed gekozen voor deze door Sabine Zurel perfect georganiseerde presentatie en dat was te merken door de lovende uitingen van de speciaal uitgenodigde gasten. Bij binnenkomst stonden heerlijke drankjes klaar, zoals een lekkere gin tonic, verse jus d’orange, vers kiwisap en een smaakvolle Pimm’s Punch met verse vruchten.

up1

De genodigden, die in groten getale naar de feestelijke presentatie waren gekomen, waar onder enkele BN-ers, werden flink verwend. Na de interessante openingsspeech en een optreden van zanger Jessy Hay kon men kennis maken met de stijlvolle horloges van Henry London. Op enkele tafels stonden de horloges uitgestald en tevens was er een horlogemaker aanwezig om de horloges van een gravure te voorzien. Ondertussen liepen enkele charmante dames met heerlijke hapjes rond en dat verhoogde de toch al sfeervolle ambiance.

Henry London Watches

Klassieke horloges zijn ode aan de sixties. Met 55 verkooppunten in Nederland en een succesvolle introductie op ‘Baselworld’, is Henry London binnen een jaar een succesvol Brits horlogemerk geworden. Het merk brengt een ode aan luxe polshorloges uit de jaren 60. Het verhaal van Henry London begint met twee jonge, succesvolle fashion designers, die op zoek naar nieuwe inspiratie de rommelmarkten van Londen afstruinen. Tijdens een bezoek aan de beroemde vintagemarkt Portobello Road ontdekken zij een prachtig, klassiek polshorloge. Wat hun intrigeert is de ingegraveerde tekst op de achterkant: Henry, August 1965.

up25

Hoewel het horloge vijftig jaar oud is, straalt het nog altijd vakmanschap en kwaliteit uit. Het koppel wordt verliefd op het uurwerk en beiden willen ze het horloge dragen. Hierdoor komen ze op het idee een iets modernere variant van het horloge te ontwikkelen, waarbij de details van het origineel bewaard moeten blijven. Op die manier ontstaat Henry London: Inspired by the past. Reinvented for you.

Vintage

In Engeland begint Peers Hardy met de verkoop van de trendy horloges met bolvormig glas en gebogen wijzers in 2015. Het jaar erop brengt IBB Amsterdam de Henry London collectie naar Nederland vanwege de groeiende vraag naar betaalbare vintage modellen. Grote online partijen onder wie Bol.com en Brandfield.nl nemen de horloges direct in hun collectie op. De polshorloges voor zowel dames als heren, zijn met banden van mesh of leer een echte eyecatcher. Zo introduceert Henry London opnieuw de klassieke, kleine kast voor dames, een vintage must have van 25-20 mm, waarmee de dames graag de heren bij de tijd hielden. En zijn de meeste modellen in duo-look ontworpen: hetzelfde horloge voor haar als hem. Zelfs de prijs is bescheiden. Voor een Henry London horloge betaal je nooit meer dan €239.

Jaren 60

up23

Het is niet gek dat de collectie een succes is. De zestiger jaren trend is populair. Klassieke modellen gestoken in een ultra-modieus jasje, zijn nieuw op de horlogemarkt. Zowel de wijzerplaat als de banden zijn afgestemd op het internationale modebeeld. Voor herfst/winter 2016/2017 ligt de focus op de kleuren bruin, donkergroen, zwart en paars. Dit is conform wereldwijde trend prognoses. Henry London horloges zijn authentiek, zo is er op de achterkant cursief de naam van Henry ingegraveerd. Maar voor de moderne horlogeliefhebber is er ook ruimte vrijgelaten voor een persoonlijke boodschap, zoals een datum, korte tekst, of initialen, die ter plekke bij de juwelier kan worden ingegraveerd. Henry hecht belang aan service.De horloges worden verkocht met een polishing kit voor onderhoud.

Facebook

Ook op Facebook en Instagram is Henry London actief. Social media maakt onderdeel uit van de mediacampagnes en wordt geïnitieerd vanuit het hoofdkantoor in modehoofdstad London.

Stijl & detail factsheet

up24

• Zowel voor dames als heren is er ruime keus uit één van de 70 modellen.

• De collectie wordt twee keer per jaar uitgebreid met nieuwe modellen in de laatste modekleuren.

• De horlogekasten variëren van zeer klein 25 mm, tot een 41 mm chronograaf met datum.

• Bolvormig glas accentueert de subtiel gebogen wijzers en de cijfers.

• Er zijn twaalf verschillende lijnen met ieder een eigen kleur.

• Iedere lijn/kleur is vernoemd naar een bekende Londense metrohalte.

• Henry London horloges zijn verkrijgbaar vanaf €139 – €239.

• Henry Londen wordt verkocht bij conceptstores, de betere juwelier en de gerenommeerde websites.

• Op dit moment zijn er 55 verkooppunten in Nederland.

• Het dealernetwerk wordt wekelijks uitgebreid.

• Importeur IBB Amsterdam is bekend van o.a. GUESS Watches, Gc, Frédérique Constant en de eigen sieradenmerken TI SENTO – Milano, Tirisi en Blush.

Photo Gallery

up3     up2

up4     up5

up6     up7

up8     up9

up10     up11

up18     up29

up14     up12

up15     up16

up17     up26

up20                                up21

Photo credits: Amsterdam Today

 

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1