News Ticker

700 banen weg! Alle Nederlandse winkels Charles Vögele sluiten

Winkelketens in de modebranche hebben het heel moeilijk. Naast de vele eerder bekend geworden sluitingen van hele bekende modeketens is nu modeketen Charles Vögele aan de beurt, want deze modeketen geeft er de brui aan in Nederland. Zo’n zevenhonderd werknemers, in 95 winkels en op het hoofdkantoor in Breukelen, verliezen daardoor hun baan.

Dat maakt het Zwitserse moederbedrijf bekend. Charles Vögele werd eind vorig jaar overgenomen door het Italiaanse modeconcern Sempione Retail. De nieuwe eigenaren willen zich concentreren op de belangrijkste markten: Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Slovenië. Voor de Benelux en Duitsland is in de toekomstplannen geen rol weggelegd.

Geen andere uitweg

De Nederlandse tak heeft de afgelopen maanden vergeefs gezocht naar mogelijkheden om het bedrijf onder een nieuwe eigenaar voort te zetten. Aangezien dat niet is gelukt, zag de directie geen andere mogelijkheid dan het faillissement aan te vragen.

Vögele zit vooral in kleinere steden. Van de vier grote steden is er alleen in Den Haag een vestiging.

Bron: rtl

Photo credit: außerirdische sind gesund via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1