News Ticker

1 op de 5 koppels kampt met een onvervulde kinderwens

kinderwens

Op een natuurlijke wijze zwanger worden lijkt vanzelfsprekend, maar toch blijkt dit voor veel koppels steeds moeilijker te worden. Ongeveer 1 op de 5 koppels met een actieve kinderwens komt bij de huisarts, vooral omdat het geduld al te lang op de proef wordt gesteld.

Vaak genoemd is de hogere leeftijd waarop we kinderen willen krijgen. Dit speelt uiteraard mee, maar er zijn ook vele andere factoren die meespelen. En vaak is hier juist weinig aandacht voor volgens ervaringsdeskundige Eva van Zeeland. Zij inspireert met haar bedrijf ’Miss Natural’ mensen om gezonder te eten en te leven. Zelf had ze problemen met zwanger worden en doorliep ze verschillende medische trajecten. Toen ze zich na haar bevalling ging verdiepen in de invloed van stress, voeding, voedingssupplementen en levensstijl, en deze kennis bij haar tweede zwangerschap voor zichzelf toepaste, was ze binnen één maand zwanger. In haar zoektocht sprak ze vanuit haar opleiding orthomoleculaire geneeskunde met diverse deskundigen en met deze kennis heeft ze diverse boeken en cursussen geschreven waaronder over natuurlijk zwanger worden.

‘Het is heel frustrerend om te ervaren dat zwanger worden niet lukt, zelf heb ik er ruim vijf jaar over gedaan om voor de eerste keer zwanger te worden’, vertelt Eva, ‘Ik voelde me machteloos en onzeker, bezocht veel professionals en ging me vastbijten in het verkrijgen van kennis. De medische trajecten die ik heb doorlopen zijn niet prettig en ik gun het iedereen om op een minder ingrijpende manier natuurlijk zwanger te kunnen worden. En ik heb ervaren dat dat echt mogelijk is.’.

Koppels helpen

Haar ervaringen en opgedane kennis wilt Eva delen met lotgenoten en daarom is ze gestart met het project ‘Samen Natuurlijk Zwanger Worden’. Hierbij heeft ze verschillende medische professionals bereid gevonden om een groep met koppels die problemen hebben met natuurlijk zwanger worden te helpen. Eva van Zeeland: ’Samen gaan we professionals bezoeken om een beter beeld te krijgen van de vaak onduidelijke redenen waarom het zwanger worden niet lukt’. Omdat ik niet iedereen kan helpen kies ik ervoor om te starten met twintig koppels, van het proces maak ik een videoserie zodat iedereen met deze problemen hier kennis van kan nemen.

‘Ik kies ervoor om koppels te volgen omdat je natuurlijk zwanger worden samen moet aanpakken,’ zegt Eva ter afsluiting, ‘Nog te vaak is het een probleem waarin de vrouw zich alleen voelt en onbegrepen. Terwijl wanneer je dit probleem samen aanpakt: man en vrouw, je veel meer progressie boekt in de gezamenlijke vruchtbaarheid.’. Koppels die met deze problematiek kampen kunnen zich via de website www.samennatuurlijkzwangerworden.nl aanmelden, dit kan tot 1 augustus.

Bron: mailswitch

Photo credit:  Eva van Zeeland / Miss Natural: http://missnatural.nl

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1