News Ticker

Zandvoort aan Zee is een heerlijke badplaats

z1

Zandvoort aan Zee is een hele bekende badplaats waar veel Amsterdammers naar toe gaan. De plaats leeft van het toerisme en is ook bekend van het Formule 1-racecircuit, het Circuit Park Zandvoort. Tot de gemeente behoort ook een deel van het dorp Bentveld.

z2

Pak lekker de trein naar Zandvoort

Zandvoort ligt vlakbij Amsterdam en met de trein ben je er binnen een half uur. Het station Zandvoort aan Zee is het eindpunt van de spoorlijn van Amsterdam via Haarlem.Het leuke station ligt op 5 minuten lopen naar het strand.

Met de auto naar Zandvoort rijden, is heel eenvoudig te doen en de rit door de duinen is heel aangenaam. Het parkeren kan echter een probleem opleveren als het heel erg druk is. Vandaar dat het een overweging waard is om met de trein naar Zandvoort te gaan. Het scheelt je parkeergeld, je kunt gezellig een drankje drinken op het strand en de trein gaat om het half uur. Een retour vanaf Amsterdam Centraal kost 11,- euro met een OV-kaart.

Hele verschillende soorten strandtenten

Als je het strand oploopt, kun je terecht bij vele en vooral verschillende strandtenten. Het verschil ligt vooral aan de opbouw, de inrichting en de sfeer. Je hebt wat meer chiquere strandtenten, zoals Thalassa, maar ook een strandtent met Cubaanse sfeer, zoals Mango’s.

We hebben beiden strandpaviljoens bezocht en waren het erover eens dat we graag bij deze strandpaviljoens terug komen. Ze hebben ieder hun eigen identiteit en sfeer en dat is voor de bezoekers prettig.

Thalassa

Bij Thalassa zaten wat meer buitenlandse toeristen te genieten van het heerlijke aanbod op de uitgebreide menukaart.

Bij mensen met kennis van de geschiedenis van Zandvoort zal het ontwerp van Thalassa herinneringen oproepen aan de stijlvolle ‘Bodega’ van rond 1890. Dit unieke paviljoen met zijn prachtige bouwkundige details stond destijds op een duintop, ter hoogte van het fameuze Hotel Groot Badhuis. Het was een idee van de eigenaar om in het bedrijf de strenge hedendaagse eisen inzake efficiency, comfort en milieu in de uitvoering te combineren met de sierlijkheid en grandeur van weleer.

z3

Strandpaviljoen Thalassa

Mango’s

Bij Mango’s heb je meer te maken met een exotische sfeer, aangezien de inrichting Cubaans is en je terecht kunt voor Tapas en dergelijke. Mango’s heeft een uniek karakter en is het enige strand paviljoen in Zandvoort waar je Cubaanse invloeden kunt vinden. Het is een spaansachtig dorpje met verschillende paviljoens. Overal staan olijf- en palm bomen, heerlijke loungestoelen en er heerst een ongedwongen latino-achtige sfeer waarbij aan elk detail is gedacht!

z4z     z5

Strandpaviljoen Mango’s

Beide strandpaviljoens kunnen we aan u aanraden voor een culinair bezoek om te kunnen genieten van ieder hun eigen ambiance en ieder hun eigen aanbod van heerlijke gerechten en dranken. En wat het zonnebaden betreft: bij beide strandpaviljoens kan dat op een uiterst prettige wijze!

Meer weten?

Over Zandvoort aan Zee is zoveel te vertellen en daarom kunt u het beste kijken op www.zandvoort.nl waar u alles kunt vinden over deze aantrekkelijke badplaats onder de rook van Amsterdam.

z6z     z7

z8     z9

z10     z11

Photo credits: Amsterdam Today

 

 

 

 

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1