News Ticker

World of Food in de Bijlmer en de 11 beste eettentjes

food

Vijfentwintig horeca-ondernemers hebben sinds september hun intrek genomen in de World of Food in de Bijlmer, waar ze eten serveren dat uw hart sneller zal doen slaan. Dit zijn de 11 beste eettentjes.

1. Chilli & Spice
Keuken Indiaas
Gerechten fish madras en mango lassi
Prijs €13,50, €2,50
Cijfer 9
Kraakverse viscurry – de ondernemer draait de saus voor je neus in elkaar van geurige specerijen, pepers en tamarinde. In principe voldoende voor twee personen, met kerrie-aardappelen, rijst en salade.
2. Hi-lo RotishopKeuken Hindoestaans/Surinaams
Gerechten bara kip-kerrie, bara tomaten-chutney
Prijs €3,50, €1,50
Cijfer 9
Bara’s zijn hartige fritters van bloem (soms kikkererwten), mungbonen en tajerblad met kerrie. Dit zijn veruit de allerlekkerste die ik ooit heb gegeten – en ook de tomaten-peperchutney is ge-wel-dig.3. Stick-upKeuken Indonesisch
Gerechten nasi rames speciaal
Prijs €10
Cijfer 9Een gul bord nasi rames speciaal met 4 stokjes fijne saté ajam van de houtskoolgrill en erg goede gadogado. Zowel de pindasaus als de komkommeratjar en de sambal zijn zelfgemaakt en uitstekend.

4. Vlé’s Keuken

Keuken Surinaams, BBQ
Gerechten BBQ chicken
Prijs €11
Cijfer 8,5

Dit zaakje heeft de langste rij van de hele garage, en terecht: de sappige, rokerige kip & ribs van de barbecue zijn fantastisch. Ze worden geserveerd met friet en sla, die duidelijk niet de hoofdactiviteit zijn.

5. Ararat Cuisine

Keuken Armeens
Gerechten kekkebot
Prijs €10
Cijfer 8,5

Zes flinke Armeense gestoomde kibbeh – dumplings van gehakt met veel groenten en pepers in een dikke jas van gebroken tarwe. Ze zijn lekker klef, pittig en worden geserveerd met yoghurt en een salade.

6. Djadjan

Keuken Indonesisch
Gerechten saoto ajam met kokos
Prijs €5
Cijfer 8,5

Deze (maaltijd-)soep met kip, citroengras, kokos, groenten en lontong is helemaal precies zoals hij moet zijn: romig en pittig, fris en hartig. Hier komen we voor terug.

7. John junior BBQ

Keuken barbecue & broodjes
Gerechten broodje pork belly
Prijs €5
Cijfer 8,5

De betere broodjes: knapperig gebakken, met pittig buikspek, barbecue-saus en huisgemaakte pickles. John Junior, die zijn grill bedient op de stampende beat van hiphop, maakt ook torenhoge hamburgers.

8. Supu

Keuken soepen
Gerechten Vissoep + groene banaansoep
Prijs allebei €7,50
Cijfer 8

Hier mag je alle soep van tevoren proeven. Zowel de rijkgevulde, lichtgebonden vissoep als die met bakbanaan, kokos, kip en zoutvlees (wat een bijzondere structuur!) zijn een maaltijd op zich, en zeer smakelijk.

9. Sukhothai Streetfood Express

Keuken Thais
Gerechten verse loempia met garnalen
Prijs €5,50
Cijfer 8

Prima verse loempia met rijstnoedels, kruiden en garnalen met een uitstekende dipsaus van pepers, vissaus en limoensap. De zaak verkoopt ook allerlei curry’s en gebakken noedelschotels.

10. Monrovia Childhood Secret

Keuken Liberiaans
Gerechten krab in kerrie
Prijs €5
Cijfer 8

Doormidden gehakte, kleine strandkrabbetjes in peperige kerriesaus voor het betere kluif- en sabbelwerk. De zeer vriendelijke Liberiaanse dame maakt ook geweldig gebak – de kokoscake is onovertroffen.

11. Lahore Street Food

Keuken Noord Indiaas/Pakistaans
Gerechten lam tikka naan
Prijs €7,50
Cijfer 8

Het donzige, gistige brood (naan) wordt tegen de binnenwand van de oven geplakt en zo gebakken, terwijl het vlees aan spiezen snel wordt gegaard. Dit broodje is kraakvers en erg lekker, met knoflooksaus en salade.

Kom eens langs in de Bijlmer en ga lekker eten!

Bron: parool.nl

Photo credit: [cipher] via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1