News Ticker

Wie wordt de politicus van het jaar 2016?

Het afgelopen jaar was weer heel heftig wat politiek bedrijven betreft. De multiculturele samenleving is daar debet aan, maar ook zaken als een referendum. Welke politicus heeft zich echt onderscheiden in 2016?

EenVandaag in Nieuwspoort

EenVandaag maakt vanavond vanuit sociëteit Nieuwspoort in Den Haag bekend wie de Politicus van het Jaar 2016 is geworden. Het is een prijs die politici maar al te graag winnen. Dat zegt EenVandaag-gezicht Jojanneke van den Berge in TROS Kompas. Van den Berge: “De politicus krijgt de prijs omdat hij het al goed doet. Maar de winnaar staat wel extra in de belangstelling en EenVandaag is het best bekeken actualiteitenprogramma. Dat is handig, zeker in verkiezingstijd.“

Politici beschouwen de EenVandaag-prijs als een eer, zegt ze. “Geert Wilders was er vorig jaar content mee, dat was aan zijn gezicht te zien. Hij zei er in het bijzonder blij mee te zijn omdat het een prijs van het volk is.”

Brave rubriek

Van den Berge werkt tegenwoordig voor een heel brave rubriek. Dat was wel anders toen ze nog bij PowNews was. “Voor omroep PowNed was ik geregeld in Den Haag te vinden. De toon van het politieke interview is, mede onder invloed van PowNed, de afgelopen jaren veranderd.”

Nederlandse politici krijgen minder kans steeds maar hetzelfde bandje af te draaien, stelt ze. “De politici moesten wennen aan de directe en andersoortige vragen, maar ik zag bij de ministerraad dat ze er lol in kregen elke week met iets gevats te komen.”

“Het geeft politici ook gelegenheid wat van zichzelf te laten zien, en dat is tegenwoordig belangrijk.”

EenVandaag is om 18.15 uur te zien op NPO 1.

Welke politicus wordt volgens u politicus van het jaar 2016?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Rene Mensen via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1