News Ticker

Wie is de op een na beste burgemeester ter wereld?

termont

De Canadese burgemeester Naheed Nenshi van Calgary veroverde de eerste plaats. De Gentse burgemeester Termont is door de organisatie World Mayor op de tweede plaats gezet.

Het World Mayor Project onderzoekt elk jaar welke burgemeesters hun inwoners het best dienen, eerlijk en open communiceren en zowel nationale als internationale bijdragen leveren tijdens hun mandaat. Bovendien mikt de organisatie op een wereldwijde aanpak: zelfs een burgemeester van een piepklein dorp in de andere uithoek van de wereld kan in de top 10 belanden.

Termont: ‘Ik mag niet ontgoocheld zijn’
‘Ik wil in de eerst plaats de burgemeester van Calgary feliciteren met zijn overwinning, dat is een buitengewone eer’, zegt Termont, die fier is op zijn tweede plaats. ‘Ik had één kans op drie om de beste van de wereld te zijn, ik mag niet ontgoocheld zijn. Maar als je van een selectie van 118 bij de 26 beste overschiet en daarna bij de laatste drie, dan begin je op de duur de pretentie te hebben van te willen winnen. Maar ik moet ook realistisch zijn. Ik pluk de vruchten van het werk dat de afgelopen decennia in Gent is gebeurd, onder meer door het werk van mijn voorgangers Beke en Temmerman en zoveel Gentenaars. Daarom gaat het om meer dan een erkenning voor mij. Gent is een bruisende stad van kennis en cultuur en als we tweedes eindigen, dan is dat een cadeau voor alle Gentenaars.’

Termont wijst erop dat, zelfs al werd hij derde, hij zijn inwoners op voorhand uitnodigde voor een feest in de Gentse Vooruit dinsdag.

Nadat de organisatie al die voorwaarden aftoetste bij burgemeesters wereldwijd, maakte ze deze top tien.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: nieuwsblad.be

Photo credit: Pleuntje / Foter / CC BY-SA

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1