News Ticker

Wie heeft een vluchteling op zolder?

vluchteling

Wat waren onze voornemens mooi hè, de afgelopen weken. Na het zien van het verdronken jongetje Aylan boden we massaal onze leegstaande zolders of hobbykamers aan om vluchtelingen uit Syrië in op te vangen. Ook de onvermijdelijke BN’ers drongen zich op om te laten zien hoe betrokken ze waren. Wat actrice Hanna Verboom er zelfs toe verleidde om badkamerspecialist de Baderie te vragen of die haar konden helpen met een extra badkamer.  (Zodat ze de ruimte later, als Salman en zijn gezin zijn vertrokken, voor veel euro’s kan AirBnB’en.)

Maar goed, hoeveel mensen vangen daadwerkelijk een vluchteling op in hun eigen huis? Want wie heeft er nu echt een of meer kamers óver om mensen in te huisvesten. Er zullen vast mensen in Wassenaar in Aerdenhout zijn die een deel van hun bibliotheek kunnen vrijmaken voor een vluchteling. Maar iets in mij zegt dat ook dát niet in grote getale is gebeurd. Wie heeft de cijfers, die het tegendeel bevestigen?

Universiteitsengels

En hoe gaat het dan verder? Geef je een ontheemde een sleutel en zeg je: ‘Graag de deur op het nachtslot draaien als je ’s avonds thuiskomt.’ En maak je afspraken over het gebruik van de badkamer? ‘Wij vegen de boel met papier, kijk zo…’ En in welke taal gebeurt dat dan? Want ze spreken vast niet allemaal universiteitsengels. Ben je bereid om halal te koken, omdat er een grote kans is dat de vluchteling moslim is? Houd je de fles wijn voorlopig in de kast? En trek je wijde jurken aan, omdat ze strakke kleding bij vrouwen hoerig kunnen vinden?

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: Ministerie van Buitenlandse Zaken /Foter / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1